Tillbaka till Friskvård

Föreläsning Workshop Spända axlar och rygg

  • Kom i bättre form
  • Förebygg ohälsa

Ett stillasittande arbete eller felaktig belastning på nacke, axlar och rygg kan vara oerhört smärtsamt. Många har redan upplevt den brinnande, pulserande smärtan. Förutom det klassiska: variation i arbetsställning - vad kan du göra?
Denna kväll ska vi kika närmare vad det är som gör ont och varför. Hur kommer jag åt smärtan och vilka olika metoder finns att tillgå.


Innehåll
* Olika muskulära smärttillstånd: huvudvärk, ischias, domningar mm
* Praktiska övningar enligt kursdeltagarnas önskemål
* Teori kring besvären: Vad orsakar det onda? Varför?


Upplägg
Workshop en kväll mellan kl 17.30-20.45. Kvällen har praktiska inslag, ha gärna töjbara kläder på dig.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs

Kursledare
Seija Kärkkäinen har en gedigen utbildningsbakgrund med massageterapi utbildning samt zonterapiutbildning från Axelsons Gymnastiska Institut. Hon är certifierad av Branschrådet Svensk Massage. Seija har även under en längre tid undervisat som yrkeslärare på massageterapeututbildningen på Axelsons Gymnastiska Institut.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Kompendium delas ut i föreläsningen.

Tips på vidareutveckling
Varför inte gå vidare med våra andra kurser i massage för hemmabruk eller friskvård? Medborgarskolan erbjuder även yrkesutbildningar i massage.

Bra att veta
Glöm inte att ha på dig töjbara kläder - kvällen har praktiska inslag. Föranmälan krävs. Vi fakturerar entréavgiften. Medtag kallelse då denna räknas som entrébiljett. Om du önskar boka mer än en plats, meddela detta vid anmälan till kundtjänst alternativt via meddelandeformulär på webbanmälan. Denna kurs är godkänd enligt Skatteverkets kriterier för "motion och enklare friskvård". Vi tar emot Friskvårdskuponger samt Friskvårdschecken. Medtag gärna en handduk för att torka kladdiga händer på.

Anmälan

Söker du replokal?

Har du ett band men ingenstans att repa? På Medborgarskolan har vi replokaler och musikhus runt om i landet. Lokalerna är öppna för alla åldrar och här spelar du musiken du själv vill. Vissa av lokalerna är komplett utrustade, perfekt för dig som som precis börjat med musiken. Vi har lokaler i Karlstad, Säffle och Örebro.

Inom Medborgarskolans bandverksamhet finns idag hundratals musiker, unga som gamla, från hårdrock till folkmusik. Banden får bland annat hjälp med lokaler, utbildningar, material och coachning.

Kontakta Eva Olsson, 076-317 81 92, eva.olsson@medborgarskolan.se

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor