Tillbaka till Yoga

YinYoga

  • Du tränar upp din förmåga att fokusera
  • Sömnen och din mentala energi kan förbättras
  • Din kroppsmedvetenhet ökar och du blir mer rörlig och smidig

Välkommen till yinyoga. Yinyogan är stillsam och mindre dynamisk än den form vi vanligtvis förknippar med yoga (yangyoga). Dock är den utmanande både i kropp och sinne och en djup sensation skapas. Yinyogan är en fantastisk yogaform som öppnar upp kroppen på ett fantastiskt sätt och därigenom öppnar upp för ytterligare möjligheter.

Yinyogan jobbar med ligament, bindväv och fascia till skillnad från den klassiska yogan- yang- som har fokus på musklerna i sina övningar.
Varje muskel och varje organ omsluts av fascia. Om vi inte sträcker ut fascian; bindväven kommer du aldrig kunna sträcka ut muskeln heller.

Innehåll
Vi utför positioner som vi håller mellan 3-5 minuter som är koncentrerade till höfter, rygg och lite ben. Det är då vi kommer åt fascian istället för musklerna. Vi använder kuddar och filtar för att stötta kroppen i de olika positionerna. Behaglig musik spelas i bakgrunden.

Upplägg
OBS, förändrad kurslängd. Korrekt antal tillfällen är 8 ggr á 60 min. Priset är 950 kr.
Kurs en gång i veckan, samma dag och tid. Eventuella uppehåll på lov bestäms inom gruppen. Varje tillfälle är 60 minuter

Förkunskaper
Alla kan komma men om du har artros i höfter kan det bli lite krångligt eftersom man vanligtvis är mycket begränsad i sin höft. Dock kan vi lösa positionen genom att modifiera eller hitta en annan position..

Kursledare
Jag heter Madelaine Eriksson och kommer från Göteborg men bor i Kil sedan 3 år tillbaka.
Jag har tränat under hela mitt vuxna liv men för några år sedan var det yogan jag fastnade för. Jag har nu utbildat mig till yogalärare inom Globalyoga och har undervisat yoga sedan dess. Jag har även utbildat mig inom yogaanatomi och assistering.
Jag gillar filosofin inom yogan (du duger som du är och att inte jämföra sig med någon annan) och jag gillar hur kroppen blir mjukare, starkare, uthålligare och får bättre balans. Kort och gott blir mer funktionell..

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Inget kursmaterial behövs. Vill man sedan gå vidare är boken Yoga, den kompletta träningsboken för både nybörjare och erfarna med Inge Schöps, ISBN 978-1-4454-2051-6, väldigt informativ och bra.

Vi reserverar oss för prisändringar.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5 % rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.

Bra att veta
Ha gärna på dig ledig klädsel med en topp som inte kasar upp vid upp och nedåtvända rörelser. Ta gärna med en långärmad tröja som kan vara skön att ta på sig vid avslutande avslappning.
Tänk också på att inte äta för tätt inpå passet, utan låt det gärna gå runt 2 timmar innan.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmäl dig till Medborgarskolans kurs, klicka på knappen ”Anmäl” i rutan högst upp till höger!

Anmälan

Söker du replokal?

Har du ett band men ingenstans att repa? På Medborgarskolan har vi replokaler och musikhus runt om i landet. Lokalerna är öppna för alla åldrar och här spelar du musiken du själv vill. Vissa av lokalerna är komplett utrustade, perfekt för dig som som precis börjat med musiken. Vi har lokaler i Karlstad, Säffle och Örebro.

Inom Medborgarskolans bandverksamhet finns idag hundratals musiker, unga som gamla, från hårdrock till folkmusik. Banden får bland annat hjälp med lokaler, utbildningar, material och coachning.

Kontakta Eva Olsson, 076-317 81 92, eva.olsson@medborgarskolan.se

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare