Tillbaka till Yoga

Yoga Vinyasa

  • Du tränar upp din förmåga att fokusera
  • Sömnen och din mentala energi kan förbättras
  • Din kroppsmedvetenhet ökar och du blir mer rörlig och smidig

Välkommen till yogans spännande värld. Yogan är en tusenårig indisk lära och filosofi som passar nutidsmänniskan mer än någonsin. Det eftersom vi blir mer och mer stillasittande och på så sätt blir mer och mer stängda gör yogan att kroppen får möjlighet att öppnas upp. Yogan lär oss också att lyssna på kroppen, i dagens stressade värld är det precis vad vi behöver.

Innehåll
Start från grund in i olika positioner. Vi kommer bygga från grunden och flöda in i olika positioner, sk asanas, i en yogaform som kallas vinyasayoga. Du kommer få möjlighet att öppna upp din kropp och lära dig lyssna på den.
Yogan jag erbjuder är kraftfull och dynamisk och skön musik kommer att spela i bakrunden, det för att du lättare ska kunna komma in i rätt stämning.
Du kommer också få lära dig andas i samklang med dina rörelser och på så sätt uppnå ett samband mellan kropp och själ.

Upplägg
Kurs en gång i veckan, samma dag och tid. Eventuella uppehåll på lov bestäms inom gruppen. Varje tillfälle är 60 minuter

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs. Du behöver bara vara du och komma precis som du är.

Kursledare
Jag heter Madelaine Eriksson och kommer från Göteborg men bor i Kil sedan 3 år tillbaka.
Jag har tränat under hela mitt vuxna liv men för några år sedan var det yogan jag fastnade för.
För drygt 1 år sedan utbildade jag mig till yogalärare inom Globalyoga och har undervisat yoga sedan dess.
Jag gillar filosofin inom yogan (du duger som du är) och jag gillar hur kroppen blir mjukare, starkare, uthålligare och får bättre balans. Kort och gott blir mer funktionell.


Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Inget kursmaterial behövs. Vill man sedan gå vidare är boken Yoga, den kompletta träningsboken för både nybörjare och erfarna med Inge Schöps, ISBN 978-1-4454-2051-6, väldigt informativ och bra.

Vi reserverar oss för prisändringar.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5 % rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.

Bra att veta
Ha gärna på dig ledig klädsel med en topp som inte kasar upp vid upp och nedåtvända rörelser. Ta gärna med en långärmad tröja som kan vara skön att ta på sig vid avslutande avslappning.
Tänk också på att inte äta för tätt inpå passet, utan låt det gärna gå runt 2 timmar innan.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmäl dig till Medborgarskolans kurs, klicka på knappen ”Anmäl” i rutan högst upp till höger!

Anmälan

Söker du replokal?

Har du ett band men ingenstans att repa? På Medborgarskolan har vi replokaler och musikhus runt om i landet. Lokalerna är öppna för alla åldrar och här spelar du musiken du själv vill. Vissa av lokalerna är komplett utrustade, perfekt för dig som som precis börjat med musiken. Vi har lokaler i Karlstad, Säffle och Örebro.

Inom Medborgarskolans bandverksamhet finns idag hundratals musiker, unga som gamla, från hårdrock till folkmusik. Banden får bland annat hjälp med lokaler, utbildningar, material och coachning.

Kontakta Eva Olsson, 076-317 81 92, eva.olsson@medborgarskolan.se

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare