Tillbaka till Handikappfrågor

Adhd och Asperger - i skola och föräldraperspektiv

Det är normalt att vara annorlunda. Att vara en närstående eller arbeta med en person som har Adhd eller Aspergers syndrom kan kännas annorlunda och upplevas svårhanterligt. Mia och Petra har stor erfarenhet och fungerar som moderator och kursledare i den här studiecirkeln där vi hjälper, stöttar och bildar varandra.

Vi är två ambassadörer, Mia Carlström och Petra Jonsson, från (H)järnkoll i Värmland. Vi är båda föräldrar till barn med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar som Asperger syndrom och Adhd. Mia lever dessutom med adhd och arbetar inom socialpsykiatrin. Petra arbetar som förskollärare och utbildar sig till specialpedagog. Hon är förälder till barn med npf - diagnos. Hur kan vi komplettera er befintliga kunskap om barn och ungdomar med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar? Vi har som föräldrar lång erfarenhet av att samspela med förskolor och skolor. Vi kan inspirera och berätta om hur ett gott samarbete mellan föräldrar, elev och personal kan se ut. Utifrån våra egna erfarenheter berättar vi om hur man kan använda barnets/ungdomens individuella förutsättningar

Innehåll
Fakta och kunskap om NPF (neuropsykiatriska funktionshinder)
Stöd och råd
Erfarenhetsutbyte

Upplägg
Kursen genomförs varannan vecka, samma dag och tid. Varje tillfälle är 3x45 min

Kursledare
Mia Carlström fick i vuxen ålder diagnosen ADHD, även hennes två barn har diagnos. Hon vill vara ett komplement till den ofta dystra informationen som finns om ADHD. Hon är idag attitydambassadör för föreningen Hjärnkoll i Värmland. Målet för ambassadörerna är att motverka den ökade psykiska ohälsan i Sverige. Petra är och arbetar som förskollärare samtidigt som hon utbildar sig till specialpedagog. Hon är gift och har tre barn mellan 15 och 19 år. Petra har även barn med npf-diagnos. Petra är också attitydambassadör för föreningen Hjärnkoll i Värmland.

Anmälan

Söker du replokal?

Har du ett band men ingenstans att repa? På Medborgarskolan har vi replokaler och musikhus runt om i landet. Lokalerna är öppna för alla åldrar och här spelar du musiken du själv vill. Vissa av lokalerna är komplett utrustade, perfekt för dig som som precis börjat med musiken. Vi har lokaler i Karlstad, Säffle och Örebro.

Inom Medborgarskolans bandverksamhet finns idag hundratals musiker, unga som gamla, från hårdrock till folkmusik. Banden får bland annat hjälp med lokaler, utbildningar, material och coachning.

Kontakta Eva Olsson, 076-317 81 92, eva.olsson@medborgarskolan.se

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor