Tillbaka till Gitarr och elbas

Akustisk gitarr - Nybörjare


Rock, klassisk, jazz, country, blues, visor och schlager bygger alla på samma grund.

Innehåll och mål
Vi går igenom ackord, melodispel och tabulatur. Du får också ackompanjera inom olika stilar och får en första inblick i notspel. Det tar mer än en termin att lära sig ett nytt instrument full ut. Hur mycket du lär dig påverkas av om du har möjlighet att öva mellan gångerna.

Upplägg
Vi spelar i grupp, och anpassar nivå och takt efter gruppens behov. Du får lära känna gitarren och dess möjligheter, och snabbt komma igång med att spela. Berätta gärna vad du tycker om för musik och vad du har för drömmar kring ditt spelande. Vi träffas en gång per vecka, och du får ut mer av kursen om du avsätter tid för att träna hemma mellan gångerna. På lektionerna varvar vi teknikövningar, melodispel och komp, och har garanterat roligt tillsammans!

Förkunskaper
Den här kursen vänder sig till dig som är helt nybörjare. Vi har många olika grupper och nivåer och du bör redan vid din anmälan berätta om du spelar eller har spelat något annat instrument, om du kan noter eller tabulatur, om du tidigare försökt lära dig spela gitarr men tyckt det var svårt, eller om du spelat gitarr för länge sedan men känner att du vill börja om från början.

Kursledare
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Du tar med din egen gitarr. Har du en gammal gitarr och är osäker på kvalitén är det klokt att gå till en butik för att be om råd, och kanske byta strängar. De flesta tycker det är lättast att börja med nylonsträngar. Din kursledare sammanställer material anpassat efter gruppen. Beroende på gruppsammansättningen tas sedan beslut om ni också ska köpa en kursbok.

Utvecklingsmöjligheter
Som nästa steg kan du gå en fortsättningskurs med liknande upplägg, termin 2-3. Vill du bara kompa din egen eller andras sång väljer du fortsättningskurs termin 2-4 inriktning ackordsbaserat komp. När du kan grundläggande ackord kan du exempelvis fortsätta med American Roots med utgångspunkt i den traditionella amerikanska repertoaren.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/


Anmälan

  • Kurslokal: Medborgarskolans Hus, Hagagatan 23 A, STOCKHOLM (Karta)
  • Ledare: Ludvig Berggren
  • Start: den 19 september 2016
  • Dag och tid: Måndag 17:45-19:15
  • Kurstimmar: 20
  • Tillfällen: 10
  • Kursnummer: 9850
  • Pris: 2340 kr

Fullsatt

Medborgarskolans Hus STOCKHOLM

Hagagatan 23 A, 11347 STOCKHOLM
Telefon: 010-157 63 61

Stockholm
Hagagatan 23, Box 19193
104 32 STOCKHOLM

010-157 63 61
info.sthlm@medborgarskolan.se

Kontakta Medborgarskolan Stockholm

Rockband, bokcirkel eller syjunta? Är ni några personer som brukar träffas regelbundet för att lära er mer inom något ämne?

Starta egen cirkel

Vill du lära dig spela gitarr, cello eller kanske sjunga i kör? Välkommen att utveckla din musikaliska talang hos oss!

Musik- & sångkurser

Är nybörjare eller har hållit på ett tag? Läs mer om våra olika gitarrkurser och hitta kursen som passar just dig!

Gitarrkurser

Andnings- och spelteknik, tonböjning, tungblockering, komp- och solostrukturer. Välj mellan terminskurs eller workshop.

Munspel