Tillbaka till Svenska

Svenska: Grammatikakuten - Om ordföljden, nivå A2

Repetera svensk grammatik. Idag har vi fokus på ordföljden.

Innehåll
I dag arbetar vi med ordföljd, framför allt i bisats med satsadverbial.
Deltagarnas egna frågor och funderingar.
Fallgropar, tricks, minnesregler och genvägar!

Kursledare
Gunilla Taiba är lärare i svenska och spanska, diplomerad suggestoped. Gunilla har arbetat som lärare i svenska sedan 1980-talet.

Inplaceringstest
Om du är osäker vilken kurs och nivå du ska välja erbjuder vi rådgivning: torsdag 1/9. Ring 010-157 63 61 och anmäl dig.

Bra att veta

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Ditt kroppsspråk signalerar ofta mer än orden du säger. I denna intensiva workshop jobbar du praktiskt med ditt eget kroppsspråk och utvecklar din förmåga att kommunicera.

Anmäl dig här

Få hjälp av vår kursledare att välja rätt kurs under våra inplaceringstest i början på terminen. Du kan också ta hjälp av Europarådets nivåskala och bedöm själv din nivå.

Se aktuella datum för våra inplaceringstest eller ring 010-157 63 61 och boka en tid!

Inplaceringstest/rådgivning

Doften av bröd från bageriet i Paris, smattret av duvor som lyfter från Sankt Marcusplatsen i Venedig eller känslan i fötterna efter en lång promenad i sanden på den spanska solkusten. Det ska vara lustfyllt att lära sig språk!

Här hittar du alla våra språkkurser!

Introduktion till modern standardarabiska, som är det gemensamma språket för alla arabländer. Det används i första hand i tidningar, TV och i övriga officiella sammanhang.

Arabiska