Tillbaka till Fotografi och film

Berättande porträtt i miljö

  • Lär dig god komposition
  • Utveckla din känsla för färg

Hur kan man medvetet använda miljö, komposition och färg för att berätta något om en person i ett porträtt?

Innehåll
Vi arbetar med att få miljö, komposition och färg att samverka på ett sätt som förstärker berättelsen om personen vi porträtterar. Vi arbetar med befintligt ljus och lär oss hur dess karaktär kan tillföra något i berättelsen. När vi ser och pratar om exempelbilder använder vi ett norm-kritiskt perspektiv. Gör personerna något väntat eller oväntat på bilderna utifrån den kategori (ex. könstillhörighet, etnicitet, ålder osv) du tror att de tillhör? Skulle bilden kunna se ut på ett annat sätt? Vi delar varandras tankar och tar med oss nya idéer när vi jobbar med våra egna bilder.

Upplägg
Teori blandas med praktiska övningar, inspiration och gruppdiskussioner.

Förkunskaper
Grundläggande förkunskaper. Intresse för att utvecklas som fotograf är viktigast.

Kursledare
Rebecka Uhlin är utbildad fotograf vid Nordens Fotoskola, Biskops Arnö och Danmarks- Medie och Journalisthögskola. Utöver att undervisa arbetar hon som frilansfotograf för dagstidningar och magasin. Samtidigt driver hon kontinuerligt egna längre projekt. Hon har varit del i flertal grupputställningar vid b.l.a Galleri Kontrast i Stockholm och LUMIX Festival for Young Photojournalism i Hannover, Tyskland. Hon har även fått pris i tävligen Årets Bild och blivit tilldelad TT:s Fotostipendium.

rebeckauhlin.com <http://rebeckauhlin.com>

Kursmaterial
Du kan använda allt från en systemkamera till en mobilkamera.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10% på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Grundkurs i Photoshop, InDesign och Illustrator

Vi träffade Oscar och ställde några frågor om kursen och hur det är att vara kursledare.

Läs intervjun

För företag

Kurser för företag

Vi sätter ihop kurser för dig och dina anställda utifrån era behov och önskemål! Rena fotokurser eller kurser i bildbearbetning.

Kontakta:
Margareta Eriksson
margareta.eriksson
@medborgarskolan.se

Är ni ett gäng som vill träffas och lära er mer om ett ämne kan ni starta en egen studiecirkel. Möjligheterna är många och näst intill obegränsade!

Starta egen studiecirkel

Universum i din hand/Christophe Galfard, Vårt klot så ömkligt litet/Ulf Danielsson, Om att skriva/Sofi Oksanen, Möt dina värsta talarutmaningar/Elaine Eksvärd, Det första intrycket/Angela Ahola, Mer passion i livet /Eva Sanner.

Visa alla föreläsningar