Tillbaka till Måleri

Kreativt måleri med akvarell VT 2017 - Kampanjpris!

 • Öva upp ditt färgsinne
 • Använd din kreativitet
 • Bli inspirerad

Kreativt måleri med akvarell vänder sig till dig som vill prova på roliga och kreativa tekniker så som plastfolie, salt, maskeringstejp, wellpapp, grillpinnar etc.

INNEHÅLL OCH UPPLÄGG:
Den här söndagskursen jobbar vi fullt ut med det experimentella i akvarellen som lasyrer, fläckar och vått i vått. Helt enkelt en kurs för dig som vill pröva dig fram och hitta ditt eget uttryck i måleriet. Passar både nybörjare och erfarna akvarellmålare. Kanske kan tidigare akvareller få ett nytt liv.

Kursen läggs upp
1:a kurstillfället - Experiment-måleri! Plastfolie, salt, wellpapp, maskeringstejp, grillpinne, lakansväv/papper. Många små papper är bra att ha med. Valfria färger. Vi målar sedan valfria motiv utifrån dessa olika tekniker. Ta gärna med bilder som inspiration!

2:a kurstillfället - Himmel och hav - landskap. Vått-i-vått. Ta gärna med dessa färger: Indigo, green gold, raw sienna och french ultramarine. vi målar utifrån dessa färger först och den som hinner målar sedan med valfria färger samma övning.

3:e kurstillfället - Monokromt måleri - en färg i taget. Valfria färger. Vi testar måla med en färg i taget - en hel målning. MOtiven är valfria - ta gärna med bilder som inspiration. Man kan tex göra himmel och hav-övningen i olika enskilda färger. Roliga färger att testa detta med är tex Neutral tint, mars black, paynes grey...eller olikasvarta färger. Intressant se hur en färg fungerar!

4:e kurstillfället - Människor i rörelse och/eller Äpplen och päron! Här kommer var och en få bestämma vilken övning de vill testa! Kanske bådeoch ? Människor i rörelse - vått-i-vått utan att skissa upp först. Direkt och spontant måleri. Äpplen och päron - Fylla ett ark med frukt och sedan måla flödigt, låta torka och sedan måla fortsättningen.


FÖRKUNSKAPER:
Denna kurs passar både alla.

KURSMATERIAL:
Färger och papper ingår som provapå till första tillfället. Kursledaren tipsar om penslar och akvarellpapper som går att köpa hos Lloyds konstnärsbutik på Hagaplan. Ni som målat tidigare ta gärna med era personliga penslar, papper och färger.

KURSLEDARE:
Marianne Sandqvist har målat akvarell under många år och deltagit på flera utställningar på olika gallerier runt om i Sverige. Mariannes signum är hennes färgrika akvareller med hus.

BRA ATT VETA:
Kursen pågår under fyra söndagar kl 11.00-14.00 och vi har ett nu klart för start söndag 12 februari!


VIKTIGT:
Hiss till lokalen finns. För mer information om kursen, ring 090-77 96 11.


Vi skickar kallelse/faktura inför kursstart

Anmälan

 • Kurslokal: Medborgarskolan Umeå, Östra Rådhusgatan 2, UMEÅ (Karta)
 • Ledare:
 • Start: den 12 februari 2017
 • Dag och tid: Söndag 11:00-14:00
 • Kurstimmar: 16
 • Tillfällen: 4
 • Kursnummer: 71433
 • Pris: 795 kr

Fullsatt

Medborgarskolan Umeå UMEÅ

Östra Rådhusgatan 2, 90326 UMEÅ
Telefon: 090-77 96 11

Medborgarskolan Umeå
Östra Rådhusgatan 2
90326 UMEÅ

090-77 96 11
umea@medborgarskolan.se

Kontakta Medborgarskolan Umeå

Guidade turer och mycket andra aktiviteter på Olofsfors bruk i sommar!

Läs mer här

Spökvandringar och andra hemskheter erbjuds i samarbete med Hemsökta i Umeå.

www.hemsokta.nu

Kom och lyssna på föreläsningar under hösten.

Läs mer här

Det finns en rad förmåner och möjligheter på Medborgarskolan för medlemmar i Aktiva Seniorer. Läs mer här

Aktiva Seniorers hemsida