Tillbaka till Trädgård

Trädgård - Perenner och prydnadsväxter

Planera dina rabatter till nästa sommar och för framtiden! Perenner, återkommande växter, finns i färger och former för alla smaker och behov. Växterna, alltifrån blommor till gräs indelas efter årstid och härdighet. Vi går igenom perenna växter efter deras blomningstid, färg, andra egenskaper och vetenskapliga namn. Planering, plantering och skötsel pratar vi också om så du får en prunkande rabatt för hela säsongen!

Innehåll
Vi går igenom den fantastiska floran, alla vackra färggranna blommor och gröna växter som trivs i vårt nordiska klimat. Alla finner något för sin trädgård. För skugga eller sol. För sandjord eller mer svårgrävd lerjord.

Upplägg
Teoretiska genomgångar med all fokus på återkommande växter och blommor.

Förkunskaper
Kursen vänder sig till nybörjare.

Kursmaterial
Vissa mindre kompendium som delas ut i klassrummet.

Utvecklingsmöjligheter
Vill du läsa mer om trädgårdsdesign så erbjuder Medborgarskolan flera kurser och utbildningar.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Författaren, odlaren och föreläsaren Peter Streijffert

Från bord till jord. Ta tillvara och få den bästa jorden. Varm- och kallkomposter! Vi gör en bokashi, ett smidigt sätt att kompostera.

Tisdag 8 november

Drömmer du om en ny trädgård? Eller vill lära dig mer om odling? Lär dig att skapa din egen oas på någon av våra inspirerande trädgårdskurser!

Visa alla trädgårdskurser

Lär dig binda vackra buketter som ett proffs! Bind buketter inför bröllop, Alla hjärtans dag, med vår- eller vintagetema?

Visa alla floristkurser

Gå en av våra diplomutbildningar! För dig som vill byta yrke eller inriktning!

Läs mer