Tillbaka till Matlagningskurser

Baka pizza

Kom och baka pizza som det görs i Italien! I kursledarens hemtrakter bygger hennes vänner sina egna vedeldade ugnar. Om de har utrymme! Det är en självklarhet! Här får du lära dig knepen för några olika typer av degar med olika jäsningar. Med goda fyllningar

Innehåll
Det pratas teknik och råvaror och om pizzans historia och dess vindlande vägar från de första bagarna i Neapel i Italien till dagens pizza. Ni sätter olika sorts degar, jäser, blandar fyllningar, bakar ut och gräddar! Ni får njuta en välsmakande middag! Utöver pizzorna kommer vi att laga en pizzasallad.
Ni använder Caterinas egna recept från hennes bok " Pizza som i Italien". Boken får du med hem, ingår i priset.

Upplägg
Pizzadegen behöver förjäsas, därför sätter Caterina degen dagen före. Men deltagarna gör ny egen deg som man sedan tar hem och bakar vad man vill utav! Här används degen till 3 olika pizzor. En klassisk med recept från Neapel, en vit pizza och en speciell potatispizza från Rom. Man jobbar i olika stationer så att deltagarna får prova det mesta. När vi är klara dukar vi fram det som har lagats och får vi njuta en välsmakande middag! Om det önskas kan det bakas en mjölkfri, precis lika god pizza.

Förkunskaper
Alla intresserade är välkomna!

Kursledare
Caterina Capotondi är född i Rom men har sina rötter från trakterna runt Salerno. Mat är ett stort intresse hemma. När hon inte lagar mat och bakar pizza till vänner och sin stora familj arbetar Caterina som barnskötare och tidigare som hemspråkslärare. Sitt stora intresse för italiensk mat och särskilt pizzabakning har resulterat i en egen kokbok. Där berättas också mycket om historien om pizzabak från Neapel för 200 år sedan till idag. Se gärna hennes blogg; caterinasmat.blogspot.se. Caterina är medlem i föreningen "Äkta vara" som driver frågor om bättre matkvalitet.

Kursmaterial
Kostnaden för handplockade råvaror, ekologiska så långt det går och recept från Caterina Capotondis egen bok, som ingår i priset, används.

Utvecklingsmöjligheter
Fler inspirationskurser i matlagning hittar du på Medborgarskolans hemsida.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/Anmälan

  • Kurslokal: Medborgarskolans Hus, Hagagatan 23 A, STOCKHOLM (Karta)
  • Ledare:
  • Start: den 8 oktober 2016
  • Dag och tid: Lördag 11:00-14:30
  • Kurstimmar: 4
  • Tillfällen: 1
  • Kursnummer: 9946
  • Pris: 1095 kr

Fullsatt

Medborgarskolans Hus STOCKHOLM

Hagagatan 23 A, 11347 STOCKHOLM
Telefon: 010-157 63 61

Stockholm
Hagagatan 23, Box 19193
104 32 STOCKHOLM

010-157 63 61
info.sthlm@medborgarskolan.se

Kontakta Medborgarskolan Stockholm

Frossa i choklad – lär dig göra chokladpraliner, tryfflar och sötsaker med choklad!

Se alla kurser

Föreläsning med Peter Streijffert

Var fjärde matkasse slängs. Vi behöver vända trenden. Ta tillvara, minska på onödiga förpackningar och samtidigt laga bra, billig och god mat!

Torsdag 6 oktober

Indien – curryns och den vegetariska matens förlovade land. Olika språk, religioner och kulturer har präglat seder, bruk och maträtter. Grönsakerna och de vegetariska rätterna dominerar.

Indisk matlagning

"Lugn mage med god mat" är titeln på Sofia Antonssons senaste bok. En kokbok för alla med oroliga magar. Kom och lyssna, få råd och handfasta tips hur du kan ändra din livsstil och lindra din Ibs.

22/9 och 17/11

Läs mer och anmäl dig här