Tillbaka till Data

InDesign, grundkurs

Medborgarskolans datakurser
  • Få ut det mesta av din dator
  • Ta del av den digitala världen
  • Lär dig verktygen

Adobe InDesign är ett avancerat layoutprogram som gör att du kan skapa annonser, broschyrer, foldrar, flyers och mycket mer. Du lär dig grunderna och får många bra tips. Även anpassat för företag, kommuner, skolor och organisationer.

INNEHÅLL
Du kommer att bl.a få lära dig arbetsytan, verktygspaletter, dokumentinställningar, kortkommando, hur du förbereder och packar dokument för tryck, mallar, text -och bildhantering, lager, sidhantering, Import och Exportfunktioner. Alla övningar finns som videomaterial. Formgivning och produktion av annonser och mindre foldrar/flyers har förändrats, vi inleder med de fem mest populära och användbara funktionerna i Indesign CS5 och visar möjligheterna med detta fantastiskt verktyg!

FÖRKUNSKAPER
God datorvana.

KURSMATERIAL
Kostnad för ev. material tillkommer och kan beställas på plats.

KURSLEDARE
Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

BRA ATT VETA
Vi använder oss av "Dropbox" för delning av filer som vi skickar ut en inbjudan till när du startar. Detta möjliggör att du även efter kursens slut kan få tillgång och ha kontakt med filer och personer i din grupp i minst ett år framöver. Ja, det gäller även videofilmer och tutorialer nerlagda i dokumententmappen i dropbox.

Kursdeltagare får gärna ha med sin egen dator men vi rekommenderar att man under kurstillfällena använder lånedatorn avsedd för dig.

RABATT HOS BOKUS
Ta chansen och få rabatt på bland annat kurslitteratur. Ange MEDBO14 som "Kampanjkod" och få 5% rabatt på www.bokus.com.
På www.medborgarskolan.se/bokusrabatt finns detaljerad information

Folkbildning skapar vi tillsammans i gruppen och den drivs framåt genom kunskapsutbyte. Det kan vara stort och smått, lokalt och globalt eller fysiskt och distans - det är upp till dig och din grupp. Vi på studieförbundet Medborgarskolan ger dig möjlighet att lära, utvecklas och byta erfarenheter och tankar. Du som individ påverkar studiecirkelns upplägg och innehåll genom ett demokratiskt inflytande.

Anmälan

Som student får du 20 % rabatt på alla kurser om du har student-
kort för universitet eller högskola.

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor