Gula Båtarna - En berättelse om livräddningsuppdrag i Medelhavet

Under 2015 och 2016 startades verksamheten med Gula Båtarna upp i Medelhavet för att hjälpa i den svåra flyktingsituationen. Båtarna har bemannats av frivilliga sjöräddare från svenska Sjöräddningssällskapet. Henrik och Morgan från sjöräddningsstationen i Kristinehamn var under två veckor anställda av medieföretaget Schibsted och arbetade på Gula Båtarna. Verksamheten Gula Båtarna är nu avslutad på Medelhavet. Kvar i Värmland finns Henrik och Morgan, de berättar på denna föreläsning om sin resa, upplevelser och hur de uppfattade situationen och att arbeta med att rädda människor ur hav, klippor och berg, som också var på flykt för sina liv från krig.

Du lämnas informerad, berörd och med nya insikter.

Vill du att Henrik och Morgan ska komma till ditt arbete, förening eller annan mötesplats med sin berättelse? Kontakta Kristina Linder för mer information och bokning. 054-102140 kristina.linder@medborgarskolan.se

Anmälan

Söker du replokal?

Har du ett band men ingenstans att repa? På Medborgarskolan har vi replokaler och musikhus runt om i landet. Lokalerna är öppna för alla åldrar och här spelar du musiken du själv vill. Vissa av lokalerna är komplett utrustade, perfekt för dig som som precis börjat med musiken. Vi har lokaler i Karlstad, Säffle och Örebro.

Inom Medborgarskolans bandverksamhet finns idag hundratals musiker, unga som gamla, från hårdrock till folkmusik. Banden får bland annat hjälp med lokaler, utbildningar, material och coachning.

Kontakta Eva Olsson, 076-317 81 92, eva.olsson@medborgarskolan.se

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare