Tillbaka till Fotografi och film

Redigeringskurs för amatörfotografer

  • Lär dig god komposition
  • Utveckla din känsla för färg

Har du en mängd bilder i din dator? Men du vet inte vad du ska göra med dem? Då är denna kurs riktad till dig.

Innehåll
Vi lär oss använda Photoshop med inriktning på fotografi. Vi går igenom färgsättning, kontrast och hur man redigerar bilder på ett bra sätt. Du kommer lära dig att få dina bilder att sticka ut på ett bra sätt.

Upplägg
Kursen är upplagd på fem tillfällen och under dessa kommer vi att varva teori med praktik. Vi talar om bilder och vi tittar för att förstå vad som gör en bra bild bra.

Förkunskaper
God datavana.

Kursledare
Oscar Jettman är fotograf och hans tidigare karriär som grafisk formgivare syns i hans sätt att ta bilder och retuschera. Han behärskar adobe creative suites väl då det varit hans arbetsverktyg i många år. Oscar fotograferar bland mycket annat mode och har jobbat med många kända modemärken och bloggare.

Kursmaterial
Materialkostnad kan tillkomma för bildutskrifter i samband med redovisning av fotouppgifter samt för bok. Tag med din digitala systemkamera till kursen.

Utvecklingsmöjligheter
Vill du fördjupa dina kunskaper har vi många andra kurser i foto.

Bra att veta
Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10% på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Grundkurs i Photoshop, InDesign och Illustrator

Vi träffade Oscar och ställde några frågor om kursen och hur det är att vara kursledare.

Läs intervjun

För företag

Kurser för företag

Vi sätter ihop kurser för dig och dina anställda utifrån era behov och önskemål! Rena fotokurser eller kurser i bildbearbetning.

Kontakta:
Margareta Eriksson
margareta.eriksson
@medborgarskolan.se

Universum i din hand/Christophe Galfard, Vårt klot så ömkligt litet/Ulf Danielsson, Om att skriva/Sofi Oksanen, Möt dina värsta talarutmaningar/Elaine Eksvärd, Det första intrycket/Angela Ahola, Mer passion i livet /Eva Sanner.

Visa alla föreläsningar

Är ni ett gäng som vill träffas och lära er mer om ett ämne kan ni starta en egen studiecirkel. Möjligheterna är många och näst intill obegränsade!

Starta egen studiecirkel