Tillbaka till Fotografi och film

Ögonblicksfotografering

  • Lär dig god komposition
  • Utveckla din känsla för färg

Tycker du om att fotografera men har svårt att få till en bild som du tänkt dig? Missar du de ögonblick du vill fånga? Då är detta kursen för dig.

Innehåll
Du får konkreta tips på hur du kan göra för att ta den där ögonblicksbilden vid bröllopet, på barnen eller vid ett sportevenemang. Du får kunskap om komposition som gör att du medvetet kan påverka bilden i den riktning du vill. Vi pratar om ljusets karaktär, hur det påverkar bilden. När vi ser och pratar om exempelbilder använder vi ett norm-kritiskt perspektiv. Gör personerna något väntat eller oväntat på bilderna utifrån den kategori (ex. könstillhörighet, etnicitet, ålder osv) du tror att de tillhör? Skulle bilden kunna se ut på ett annat sätt? Vi delar varandras tankar och tar med oss nya idéer när vi jobbar med våra egna bilder.

Upplägg
Kursen är upplagd på 4 tillfällen och under dessa tillfällen diskuterar vi bilder och tittar på de bilder som vi själva tagit. Vi vill att kursen ska ge dig mera kunskap om hur du medvetet kan bygga upp en bild. Du som deltagare ska känna dig säkrare nästa gång du ska ta en bild så att bilden kanske mera motsvarar det uttryck som just du är ute efter. Kursen varvar teori med praktik.

Kursledare
Rebecka Uhlin är utbildad fotograf vid Nordens Fotoskola, Biskops Arnö och Danmarks- Medie och Journalisthögskola. Utöver att undervisa arbetar hon som frilansfotograf för dagstidningar och magasin. Samtidigt driver hon kontinuerligt egna längre projekt.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs, bara ett intresse att ta fotografera.

Kursmaterial
Du kan använda allt från en systemkamera till en mobilkamera.

Utvecklingsmöjligheter
Vill du fördjupa dina kunskaper har vi många andra kurser i foto.

Bra att veta
Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10% på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

För företag

Kurser för företag

Vi sätter ihop kurser för dig och dina anställda utifrån era behov och önskemål! Rena fotokurser eller kurser i bildbearbetning.

Kontakta:
Margareta Eriksson
margareta.eriksson
@medborgarskolan.se

Grundkurs i Photoshop, InDesign och Illustrator

Vi träffade Oscar och ställde några frågor om kursen och hur det är att vara kursledare.

Läs intervjun

Är ni ett gäng som vill träffas och lära er mer om ett ämne kan ni starta en egen studiecirkel. Möjligheterna är många och näst intill obegränsade!

Starta egen studiecirkel