Tillbaka till Fotografi och film

Bildkomposition

  • Lär dig god komposition
  • Utveckla din känsla för färg

Denna kurs är för dig som fotar och vill få lite bättre koll på kompositionen av bilden, hur den är sammansatt och upplagd innan du trycker av. Genom att komponera sin bild medvetet kan den också bli mycket bättre.

Innehåll
En bra komposition framhäver och förstärker innehållet. Med rätt bildtänkande, komposition, färger, ljus m.m. kan du förmedla så mycket mer i dina bilder.

Upplägg
Kursen är teoretisk med praktiska övningar. Undervisningen utgår från en digital systemkamera (dvs en kamera med utbytbara objektiv).

Förkunskaper
Du ska behärska grunderna i kamerateknik.

Kursledare
Rebecka Uhlin är utbildad fotograf vid Nordens Fotoskola, Biskops Arnö och Danmarks- Medie och Journalisthögskola. Utöver att undervisa arbetar hon som frilansfotograf för dagstidningar och magasin. Samtidigt driver hon kontinuerligt egna längre projekt. Hon har varit del i flertal grupputställningar vid b.l.a Galleri Kontrast i Stockholm och LUMIX Festival for Young Photojournalism i Hannover, Tyskland. Hon har även fått pris i tävligen Årets Bild och blivit tilldelad TT:s Fotostipendium. Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Tag med din digitala systemkamera till kursen.

Bra att veta
Rabatt hos Bokus
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 5% rabatt på www.bokus.com.

Anmälan

För företag

Kurser för företag

Vi sätter ihop kurser för dig och dina anställda utifrån era behov och önskemål! Rena fotokurser eller kurser i bildbearbetning.

Kontakta:
Margareta Eriksson
margareta.eriksson
@medborgarskolan.se

Grundkurs i Photoshop, InDesign och Illustrator

Vi träffade Oscar och ställde några frågor om kursen och hur det är att vara kursledare.

Läs intervjun

Är ni ett gäng som vill träffas och lära er mer om ett ämne kan ni starta en egen studiecirkel. Möjligheterna är många och näst intill obegränsade!

Starta egen studiecirkel

Med ett presentkort från Medborgarskolan kan mottagaren själv välja och vraka från vårt breda utbud av kurser och föreläsningar.

Ge bort ett presentkort