Tillbaka till Fotografi och film

Personlig fotografering Nyhet!

  • Lär dig god komposition
  • Utveckla din känsla för färg

Vem är du som fotograf? Har du fotograferat ett tag och är intresserad av att söka ett mer personligt uttryck?

Innehåll
Vi jobbar med att söka en egen röst och ett personligt uttryckssätt. Du får konkreta tips på hur du kan gå tillväga. När vi ser och pratar om exempelbilder använder vi ett norm-kritiskt perspektiv. Gör personerna något väntat eller oväntat på bilderna utifrån den kategori (ex. könstillhörighet, etnicitet, ålder osv) du tror att de tillhör? Skulle bilden kunna se ut på ett annat sätt? Vi delar varandras tankar och tar med oss nya idéer när vi jobbar med våra egna bilder. Var och en börjar med ett mindre individuellt projekt. Mellan träffarna fotograferar du. Under lektionerna får du tips, diskussioner och inspiration.

Upplägg
Kursen innehåller teoretisk undervisning och individuell fotografering mellan träffarna. Kursen går varannan vecka på torsdagar.

Förkunskaper
Grundläggande förkunskaper. Intresse för att utvecklas som fotograf är viktigast.

Kursmaterial
Du kan använda allt från en systemkamera till en mobilkamera (vi pratar om vilken kamera som passar till just det du vill berätta om/uttrycka).

Kursledare
Rebecka Uhlin är utbildad fotograf vid Nordens Fotoskola, Biskops Arnö och Danmarks- Medie och Journalisthögskola. Utöver att undervisa arbetar hon som frilansfotograf för dagstidningar och magasin. Samtidigt driver hon kontinuerligt egna längre projekt. Hon har varit del i flertal grupputställningar vid b.l.a Galleri Kontrast i Stockholm och LUMIX Festival for Young Photojournalism i Hannover, Tyskland. Hon har även fått pris i tävligen Årets Bild och blivit tilldelad TT:s Fotostipendium.

rebeckauhlin.com <http://rebeckauhlin.com>

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10% på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Grundkurs i Photoshop, InDesign och Illustrator

Vi träffade Oscar och ställde några frågor om kursen och hur det är att vara kursledare.

Läs intervjun

För företag

Kurser för företag

Vi sätter ihop kurser för dig och dina anställda utifrån era behov och önskemål! Rena fotokurser eller kurser i bildbearbetning.

Kontakta:
Margareta Eriksson
margareta.eriksson
@medborgarskolan.se

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Missa inga nyheter, roliga tävlingar eller unika kampanjerbjudanden.

E-postadress

Med ett presentkort från Medborgarskolan kan mottagaren själv välja och vraka från vårt breda utbud av kurser och föreläsningar.

Ge bort ett presentkort