Tillbaka till Matlagningskurser

Skriv en kokbok! Nyhet!

Gör verklighet av din dröm. Från idé, recept, disposition till förlagskontakter, styling och foto. En kurs där vi gör verklighet av dina drömmar om att sammanfatta ditt matintresse i en egen kokbok.

Innehåll
Du har din idé om innehåll och du får struktur i hur man disponerar ett manus. Från att skriva synopsis, från vilken vinkel, skrivteknik, till hur man skriver recept, styling, bildspråk och att göra en mood board. En kväll i köket för att utveckla och finjustera dina recept.

Upplägg
5 tillfällen varav en kväll i köket där du testar dina recept och provlagar och justerar. Besök från förlag och fotograf. Start onsdag 28/9, därefter 12/10, 19/10, 26/10 ( i köket) och avslutning 9/11.

1 kväll om idé, inriktning och vinkel.
1 kväll om recept och skrivprocessen, disponera sitt material, välja till och välja bort. Läsarperspektivet.
1 kväll om förlagskontakter, utgivning, marknadsföring.
1 kväll i köket: justera recept, styling, foto.
1 kväll med uppföljning och genomgång av deltagarnas arbeten.

Förkunskaper
Alla nyfikna är välkomna.

Kursledare
Ulrika Hoffer är kostrådgivare och varm förespråkare för en kost fri från gluten, mjölk och socker. Hon har specialiserat sig på matens inverkan på hjärnan, hur det vi äter påverkar vårt humör och energi - och tvärtom: hur energi och humör påverkar våra matval och ätmönster. Hon är dessutom holistisk livsstilscoach och certifierad i Stahre-metoden, ett KBT-program för att bryta med känslomässigt ätande. Ulrika är författare till boken Råsmart familj, korad till "Årets måltidslitteratur", kategori hälsa 2011. I april 2014 gav Ulrika ut boken "Smarta sötsaker" som nu är översatt till 5 språk. Hon har även gett ut boken "Good mood food" och nu senast i december 2015 "Ärlig mat". Läs gärna mer: www.rasmart.se Ulrika ansvarar även för diplomutbildningarna Raw food kock och Näringslära och Hälsokock.

Kursmaterial
Besök från förlag och foto ingår, samt vissa råvaror. Eftersom alla förmodligen skriver helt olika typer av kokböcker så behöver alla, till viss del, ta med egna ingredienser.

Utvecklingsmöjligheter
Det finns gott om andra kurser på temat mat eller skriv. Se vårt kursprogram på webben och hitta det som passar dig.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

"Lugn mage med god mat" är titeln på Sofia Antonssons senaste bok. En kokbok för alla med oroliga magar. Kom och lyssna, få råd och handfasta tips hur du kan ändra din livsstil och lindra din Ibs.

22/9 och 17/11

Läs mer och anmäl dig här

Föreläsning med Peter Streijffert

Var fjärde matkasse slängs. Vi behöver vända trenden. Ta tillvara, minska på onödiga förpackningar och samtidigt laga bra, billig och god mat!

Torsdag 6 oktober

Surdegsbröd, fikabröd, glutenfritt bröd – lär dig baka riktigt gott bröd på någon av våra kurser!

Se alla kurser

Frossa i choklad – lär dig göra chokladpraliner, tryfflar och sötsaker med choklad!

Se alla kurser