Tillbaka till Konsthantverk

Pärlmakeri - Skapa dina egna unika pärlor!

  • Utveckla din kreativitet
  • Uttryck dig själv på ett nytt sätt

Skapa vackra personliga smycken genom att prova på den äldsta formen av glashantverk, nämligen framställningen av glaspärlor.

Innehåll
Vi kommer att arbeta med gasol eller gasol/syrgaslåga genom att smälta glaset till en flytande massa som vi sedan formar till pärlor och sedan dekorerar med olika mönster. Sedan kan du själv skapa helt unika personliga smycken - Välkommen!

Upplägg
Kursen löper på tre tillfällen.

Förkunskaper
Kursen är en fortsättningskurs.
Max antal kursdeltagare är 5, så vänta inte för länge med att anmälda dig, så platserna försvinner.

Kursledare
Carina Flodin är pärlmakare sedan 2006. Hon har ett passionerat förhållande till att skapa pärlor som hon sedan kombinerar ihop till ett vackert smycke.
Tekniken som används Lampwork, där råmaterialet i form av glasstavar hettas upp under en låga och formas till någonting unikt.

Kursmaterial
Kostnad för material tillkommer, det är en grundsats med glas och färger. Vill man så går det att köpa till ytterligare glas och fler färger.
(Bär ej fleecetröjor då vi arbetar med brännare).

Utvecklingsmöjligheter
Medborgarskolan erbjuder längre utbildningar och många olika kurser inom olika ämnesområden, bland annat konst och hantverk.

Bra att veta
Vi skickar kallelse/inbetalningskort ca 1 vecka innan kursstart. Ta gärna med dig en matsäck och något att dricka!

Rabatt hos Bokus
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 5% på www.bokus.com. I Akademibokhandelns butiker kan du under samma period erhålla 10% rabatt på böcker, papper och kontorsvaror.

Anmälan

Väv trendiga bordstabletter, löpare, väskor eller annat valfritt i traditionella och nya material. Endast fantasin sätter gränser! Vi har kurser på olika nivåer och vid olika tider.

Vävning

Vi har kurserna för dig inom navigation och sjöliv! Till våren måste du passa på att lära dig navigera lite bättre - ta förarintyg!

Streetdance - även för killar, Barndans 4-5 år, Discomix, Klassisk balett, Burlesque, Reggaeton, Salsamix, Lindy Hop, Bugg & Foxtrot, Bröllopsvals och Tribal Bellydance. Välkommen!

Läs mer om våra danskurser!