Tillbaka till Övrigt inom navigation

Kör motorbåt

En kurs för dig som har motorbåt och vill lära dig att hantera den på sjön.

Innehåll
Den här kursen ger dig kunskapen att hantera en motorbåt i olika sorters hamnar, i olika vindriktningar och lägga till vid Y-bom, kaj, boj eller naturhamn med hjälp av ankare. Bemästra den levande kraften i båten; propellerverkan, rörelse-, sväng-, vind- och vågkrafter, och ta kommandot själv. Efter avslutad kurs kommer du att känna dig mycket säkrare och tryggare när du är på sjön.

Upplägg
En hel dag på sjön. Båten vi använder är öppen, ca 5 meter lång med utombordare. Max 3 deltagare på kursen vilket betyder att det blir mycket körtid per person.
Först går vi igenom båtens olika delar och vad som är bra att tänka på innan avfärd.

Förkunskaper
Det krävs att du kan simma minst 200 meter.
Inga andra förkunskaper krävs, men det är bra om du har förarintyg.

Kursledare
Ledarna har arbetat hos oss under lång tid och har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning samt annan pedagogisk utbildning.

Kursmaterial
Materialet finns på plats och faktureras i efterhand, ca 200 kr.

Utvecklingsmöjligheter
Nu har du den praktiska kunskapen och då kan du fortsätta med den teoretiska och ta Förarintyg och Kustskepparen.

Bra att veta
Vi skickar kallelse/inbetalningskort ca 1 vecka innan kursstart.
Kursen går i Roslagen.

Medborgarskolan samarbetar med Svenska Sjö.
När du tagit Förarintyget eller Kustskepparintyget och dessutom är medlem i en båtklubb så får du 20% rabatt på försäkringspremien hos Svenska Sjö. Kontakta Svenska Sjö för att tillgodogöra dig rabatten.
Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10% på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/Fler båtkurser, se vår hemsida www.medborgarskolan.se/norrtalje

Anmälan

Väv trendiga bordstabletter, löpare, väskor eller annat valfritt i traditionella och nya material. Endast fantasin sätter gränser! Vi har kurser på olika nivåer och vid olika tider.

Vävning

Snart startar inspirationskurserna för trädgård och blommor - passa på och anmäl dig nu!

Vi har kurserna för dig inom navigation och sjöliv! Till våren måste du passa på att lära dig navigera lite bättre - ta förarintyg!