Tillbaka till Teckning

Teckning-Människor Nyhet!

En kurs för dig som vill lära dig att teckna porträtt och kroppar i helfigur.
Vi kommer att träna det konstnärliga seendet och fokus kommer ligga på porträtteckning och att fånga karaktäristiska drag hos dig själv eller din modell. Syftet med kursen är att öka förståelsen för människan anatomi och samtidigt uppmuntra till att fördjupa ditt personliga uttryck.


Innehåll
Vi tecknar av varandra, självporträtt och kroki, och lär oss därigenom hitta karaktäristiska drag och översätta form till tvådimensionella teckningar. Vi kommer med lekfulla övningar fördjupa oss i färglära, proportioner och skissmetoder.
Vi kommer vid ett par tillfällen teckna av en naken modell för att fokusera på människans anatomi.
Övningarnas längd och fokus kommer variera, alltifrån snabba krokiartade övningar till längre detaljstudier av problemområden som fötter, näsor, halsar och öron.

Upplägg
Kursen går en gång i veckan, samma dag och tid under sex veckor. Varje kurstillfälle omfattar 3x45 minuter. Eventuella lov eller uppehåll bestäms i samråd mellan ledare och deltagare.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Material
För att kunna ta del av kursen behöver du ha material för att arbeta i både svartvitt och färg.
Till första kurstillfället behöver du endast ta med:
Skissmaterial
Gärna ritkol eller 6-4B blyerts. Stålstift eller pensel med tusch kan även användas.
När vi jobbar med färg kan du ta med akvarellfärger, akvarellpennor eller guasch med tillhörande lämpligt papper eller kartong. Vanlig vattenfärg går också bra. Använd material som du trivs med eller utmana dig med nya material.

Kursledare
Klara Granlöf, illustratör och biolog, leder kursen. Klara har stor erfarenhet av porträtteckning, och har tidigare hållit flertalet tecknarkurser.

Bra att veta
Kursen håller till på Ekeby Bruk, ingång A1.
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka innan kursstart.
Önskar du delbetala? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Vill du veta mer om replokaler och musiksamarbeten i Mälardalen? Kontakta någon av våra Verksamhetsansvariga så berättar vi mer!

Läs mer här!

Gratis kurser i svenska och samhällskunskap för dig som är asylsökande.
Free tuition in Swedish and Swedish Society for asylum seekers.

Mer information/ More information

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor