Tillbaka till Matlagningskurser

Mat för lugn mage - FODMAP

God magvänlig mat utan gluten, laktos, lök och vitlök. Vi bakar också. För alla som vill få balans i magen och komma igång med kostbehandlingen FODMAP och få inspiration till nytt sätt att äta och leva.

Innehåll
Orolig mage! Ett problem som drabbar många. Få råd hur du kan ändra din livsstil och lindra din Ibs. Ikväll lagas det mat för lugna magar och Sofia Antonsson berättar samtidigt hur vi kan leva och vad vi kan äta för att vår mage och vår tarmfunktion ska vara i balans och må bra.

Upplägg
Kursen startar kl 18.00 med teori samtidigt som det börjas laga mat i mindre grupper. Avslutning med avsmakning och avplock och disk.

Förkunskaper
Alla intresserade är välkomna.

Kursledare
Sofia Antonsson, leg dietist, föreläsare och skribent har specialiserat sig på ämnet. Sofia har gett ut ett par böcker på temat orolig mage. "Lugn mage med god mat" och "Mer lugn mage med god mat". Madeleine Broström är kock och matinspiratör och de leder tillsammans FODMAP kursen.

Utvecklingsmöjligheter
Fler kurser och föredrag på olika mattema erbjuds på Medborgarskolan.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Surdegsbröd, fikabröd, glutenfritt bröd – lär dig baka riktigt gott bröd på någon av våra kurser!

Se alla kurser

Lär dig dig laga, smaka. Framförallt gröna råvaror som hettas upp till 42 grader. Mat vi mår bra utav. Gott, färgstarkt och med rätt näringstänk.

Läs mer om kursen här

"Lugn mage med god mat" är titeln på Sofia Antonssons senaste bok. En kokbok för alla med oroliga magar. Kom och lyssna, få råd och handfasta tips hur du kan ändra din livsstil och lindra din Ibs.

22/9 och 17/11

Läs mer och anmäl dig här

Frossa i choklad – lär dig göra chokladpraliner, tryfflar och sötsaker med choklad!

Se alla kurser