Tillbaka till Fotografi och film

Fotografering - digital systemkamera, porträttfoto i studio och utomhus

  • Lär dig god komposition
  • Utveckla din känsla för färg

Vi arbetar med både befintligt ljus och blixtljus. Du lär dig att bättre förstå och kunna tillämpa alternativa belysningsmöjligheter i olika fotosituationer. Du lär dig mer om blixtljus och olika ljustyper och ljuskaraktärer samt olika sätt för upplättning i bilden. Du får prova på att skapa olika typer av känslor i porträtt, och möjlighet att utveckla dig själv i mötet med modellen.

INNEHÅLL
Du lär dig att bättre förstå och kunna tillämpa alternativa belysningsmöjligheter i olika fotosituationer. Du lär dig mer om problematiken med blixtljus samt annan typ av upplättning i bilden. Du får prova på att skapa olika typer av känslor i porträtt, och möjlighet att utveckla dig själv i mötet med modellen.

UPPLÄGG
Helgkurs våren 2017, fredag 18.30-21.00, lördag 10.00-16.30, söndag 10.00-14.00. Max 6 deltagare. Kursen går både i Medborgarskolans lokaler och i studio i Trollhättan. Med egen utrustning och tillgång till mer avancerade blixtar och reflexskärmar, arbetar vi med levande modell och tar porträtt i bl a blixtbelysning. Möjlighet finns att prata om egna provbilder och individuell problemlösning.

FÖRKUNSKAPER
Fotografering, grundkurs och fördjupning, eller motsvarande kunskaper. Systemkamera är ett måste på denna kurs.

KURSLEDARE
Stig har haft kurser för Medborgarskolan i många år, på olika nivåer. Hans fotointresse började i tidiga tonåren då han började som lärling på en fotofirma. Redan då började han leda kurser. Han är egen företagare i fotobranschen sedan mitten av 80-talet och har arbetat med ämnet i grund- och gymnasieskolan samt som föreläsare på högskola.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

KURSMATERIAL
Medtag egen utrustning. Tillgång till mer avancerad utrustning finns.

BRA ATT VETA
Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum ca en vecka före kursstart.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com.

Vill du delbetala kursen? Kontakta ditt lokalkontor för mer information.

Anmälan

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

0520-301 20

Lokalkontor i Region Väst

Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök — utifrån dina behov. Tillsammans når vi längre.

Stöd och matchning

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare