Tillbaka till Cirkelledarutbildning

Den kreativa processen

Den kreativa processen, gruppens betydelse och det handledande samtalet

En utbildning som vänder sig till dig som är kursledare hos Medborgarskolan.

Vår pedagogiska tradition bygger ofta på mästare/lärlingskonceptet. Hur arbetar vi med utveckling av det handledande samtalet?
En heldag med fokus på deltagaren som pedagogisk resurs. Vi arbetar praktiskt och provar själva olika metoder för kunskapsöverföring. När vi har roligt och är aktiva är
lärandet något naturligt. När vi är trygga i en grupp och har tydliga förutsättningar är inlärning en konsekvens av vårt engagemang. Som ledare, hur skapar jag tydliga spelregler för en trygg och lekfull lärmiljö? Hur flyttar jag fokus från produktframställning till kreativ process och utveckling?

INNEHÅLL
• Gruppen som pedagogiskt verktyg.
• Samtalsmodeller vid kunskapsöverföring
• Redovisningsmodeller och hur folkbildningens uppdrag kan ses som ett verktyg i den pedagogiska processen
• Erfarenhetsutbyte. Hur tas gruppens inre dynamik och kunskapstörst tillvara i den pedagogiska processen?

LEDARUTBILDARE
Anna Åhlvik, Master of Fine Arts/Skulptur/Konstfack och folkhögskole-lärarexamen. Anna har en mångårig pedagogisk erfarenhet som lärare i skulptur, teckning och ämnesövergripande projektstudier. 2002-2007 var Anna rektor för Konstskolan i Stockholm/ Folkuniversitetet.
Sedan 2011 arbetar Anna som linjeledare och lärare på Wiks Folkhögskola/Konstlinjen parallellt med egen konstnärlig verksamhet.

PLATS
Örebro

TID
Lördag 29 oktober 2016, kl 10.00–16.00.
Kallelse skickas ut senast fem dagar före ledarutbildningen

Anmälan

Söker du replokal?

Har du ett band men ingenstans att repa? På Medborgarskolan har vi replokaler och musikhus runt om i landet. Lokalerna är öppna för alla åldrar och här spelar du musiken du själv vill. Vissa av lokalerna är komplett utrustade, perfekt för dig som som precis börjat med musiken. Vi har lokaler i Karlstad, Säffle och Örebro.

Inom Medborgarskolans bandverksamhet finns idag hundratals musiker, unga som gamla, från hårdrock till folkmusik. Banden får bland annat hjälp med lokaler, utbildningar, material och coachning.

Kontakta Eva Olsson, 076-317 81 92, eva.olsson@medborgarskolan.se

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan