Tillbaka till Yoga

Yoga, meditation & djupavslappning

  • Du tränar upp din förmåga att fokusera
  • Sömnen och din mentala energi kan förbättras
  • Din kroppsmedvetenhet ökar och du blir mer rörlig och smidig

Kursen bygger på klassisk yoga där man genom rörelse, andning och medvetenhet stillar och balanserar kropp, sinne och själ.
Med flödande, dynamiska sekvenser samt stillhet och avslappning får du det bästa av två världar, yin och yang.

INNEHÅLL
Den fysiska yogan, asana, är den största delen av kursen och innehåller både dynamiska, flödande sekvenser samt statiska positioner. Varje klass innehåller intoning samt en inbjudan till rörelse, värme, styrka och flexibilitet i sittande, stående och liggande positioner med fokus på andning, närvaro och acceptans för kroppens behov och längtan. Andningsövningar, Pranayama är en viktig del av kursen som påverka vår energi och löser blockeringar. Asana-sekvensen följs av en guidad meditation, inspirerad av en buddhistisk meditationsteknik, där vi vilar vår uppmärksamhet på kroppen och andningen. Klassen avslutas med en djupavslappning, en skön liggande meditativ avspänning.

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper krävs, alla är välkomna.

KURSLEDARE
Julia Wångdahl
Julia har alltid haft ett intresse för natur, hållbarhet och personlig utveckling. För snart sju år sedan blev yogan en del av hennes vardag och för två år sedan gick hon en yogalärarutbildning i Barcelona. Julia har tidigare lett yogaklasser i Malmö och meditationsklasser i Glimåkra. Acceptans, glädje och närvaro är ledord på hennes klasser.
Julia läser även en tvåårig utbildning till Naturterapeut och tar examen hösten 2016.

KURSMATERIAL
Ta med yogamatta och filt
(det finns även några till låns på plats).

BRA ATT VETA
Du bör ha mjuka kläder som du rör dig lätt i utan att fastna. Ät inte en större måltid innan kursen.

Rabatterat pris, 20%, för heltidsstuderande, pensionär. Ev rabattorsak anges vid anmälan. Giltigt intyg skall uppvisas. Fakturan som skickas hem till dig är utställd på fullpriset men efter att du visat upp rabattintyg betalar du in det rabatterade beloppet. Kursavgiften går att dela upp på två el tre månader utan extra kostnad.
Om det krävs måste vi förbehålla oss rätten att byta lokal, lärare, vikarie, dag och tid. Om någon klass, mot förmodan, blir inställd kommer vi i stället förlänga kursen med samma antal tillfällen.

ANVÄND DITT FRISKVÅRDSBIDRAG HOS OSS!
Skatteverket godkänner att du använder ditt friskvårdsbidrag (som de flesta får av sin arbetsgivare) till att gå denna kurs. Gå en eller flera kurser, beroende på hur stort ditt bidrag är. Betala kursavgiften och kontakta oss på 075-241 68 50 / region.syd@medborgarskolan.se och begär kvitto till din arbetsgivare.

Anmälan

Som student får du 20 % rabatt på alla kurser om du har student-
kort för universitet eller högskola.

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare