Tillbaka till Övrig Musik

Dragspel - Nybörjare

Det är härligt och roligt med dragspel, antingen du vill spela tango, folkmusik, jazz, klassiskt eller modernt.

Innehåll och upplägg
Vi spelar i grupp, och anpassar nivå och takt efter gruppens behov. Vi börjar med att lära känna dragspelet och dess möjligheter, och kommer snabbt igång med att spela. Vi spelar både på gehör och efter noter, och varvar ensemblespel med ren melodiinlärning. Vi träffas en gång per vecka, och du får ut mer av kursen om du avsätter tid för att träna hemma mellan gångerna.

Förkunskaper
Den här kursen vänder sig till dig som är nybörjare, du behöver inte ha några förkunskaper. Eftersom vi har många olika grupper och nivåer är det bra om du redan vid din anmälan berättar om du spelar eller har spelat något annat instrument, om du kan noter, om du tidigare försökt lära dig spela dragspel men tyckt det var svårt, eller om du spelat dragspel för länge sedan men känner att du vill börja om från början.

Kursledare
Lars-Emil Öjeberget är både yrkesverksam musiker och mycket uppskattad kursledare. Med folkmusiktraditionen och dragspelet som huvudinstrument spelar Lars-Emil allt från klassiskt, jazz till hårdrock och suggestiv folkmusik. Sin utbildning har han bland annat från Kungliga Musikhögskolan, Sundstas musiklinje i Karlstad och Musikkonservatoriet i Falun. Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Du tar med ditt eget dragspel, knapp- pianodragspel går lika bra. Din kursledare sammanställer material anpassat efter gruppen, och det kan bli aktuellt för dig att köpa "Spela dragspel" av Lars Holm.

Utvecklingsmöjligheter
Du som gått en av våra nybörjarkurser har möjlighet att utveckla ditt spel vidare på en fortsättningskurs. Vi erbjuder många olika nivåer.

Bra att veta
Har du ett gammalt dragspel stående är det klokt att låta någon se över det innan du börjar. Vi rekommenderar Erik Simons i Södra Ängby. Han stämmer, reparerar, och säljer begagnat. Adress Färjestadsvägen 10, 168 51 BROMMA

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Har du spelat ett tag och längtar efter att få spela med andra? Hos oss kan du får pröva att spela med andra, lära dig lyssna och kommunicera med musik.

Spela i band

Är nybörjare eller har hållit på ett tag? Läs mer om våra olika gitarrkurser och hitta kursen som passar just dig!

Gitarrkurser

Upplev njutningen med att spela ett stråkinstrument.

Se alla kurser här

Andnings- och spelteknik, tonböjning, tungblockering, komp- och solostrukturer. Välj mellan terminskurs eller workshop.

Munspel