Tillbaka till Data

Läsplatta Android för nybörjare - distanskurs

Medborgarskolans datakurser
  • Få ut det mesta av din dator
  • Ta del av den digitala världen
  • Lär dig verktygen

Lär dig din Läsplatta/Surfplatta Android på distans. Vi riktar in oss på hur du kan utnyttja alla smarta funktioner i din vardag. Välkommen!

INNEHÅLL
Somliga säger att Plattan snart kommer att ersätta den bärbara datorn. Sant är att den är snabb, med ett klick är du igång. Den är smidig, lätt att ta med i en handväska, suverän att läsa böcker på, har lång batteritid. Med en läsplatta kan du vara online nästan överallt, den har större skärm och bättre tangentbord än en smarttelefon och med den inbyggda kameran kan du fotografera och publicera bilder på en gång.
Du kan surfa på internet, läsa och skicka e-post, använda den i jobbet för anteckningar eller presentationer. Kort sagt en läsplatta kan verkligen underlätta din vardag. Under kursen kommer varje deltagare att få hjälp med specifika problem/frågor kring den egna läsplattan.

UPPLÄGG
Kursen innehåller fyra avsnitt som du avverkar i din egen takt. Du tillhör en grupp men jobbar på på tider som passar dig själv.
Vi använder Google apps som teknisk plattform. Har du en Gmail mejladress så får du gärna uppge denna när du anmäler dig. I introduktionsmailet från ledaren får du utförliga instruktioner om hur du hittar det digitala klassrummet.
Du läser först sidorna i kursboken, se nedan. och gör sedan övningsuppgifterna. Vi delar dokument, diskuterar och gör gruppövningar som ligger inplanerade. Mellan avsnitten redovisar du din framfart till kursledaren.

Ungerfär detta kommer vi att gå igenom under kursen. Har du egna önskemål så meddla ledaren så att de kommer med!
1. Kom igång med Läsplattan! Wifi, Grundfunktioner, Skriva och ändra, Navigera, Konton, Klockan och Hitta bland inställningar.
2. Kontakter, Playbutiken, Surfa med Chrome, Söka på internet, E-post, Kamera, Bilder och video.
3. Molntjänster, Delning, Säkerhetskopiering i Dator - surfplatta samt i molnet Repetition, Bank ID, avancerade sökningar och platstjänster.
4. Topp 10 Appar, Mer om Google Drive, Kollaborera och dela dokument, Printappar, Ladda ner film och musik, Läsplattan i hemmet och skärmdubblering.

FÖRKUNSKAPER
Kursen vänder sig till dig som är helt och hållet nybörjare eller har lite förkunskaper på några områden men behöver trygga sitt användande mer. Ta med din egen läsplatta. Viss datorvana erfordras.

OM KURSLEDAREN
Philip Brandt är en av våra ledare som har adekvat ämneskunskap och gedigen erfarenhet av data- och vuxenutbildning. Han har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning.

BRA ATT VETA
Använd din egen Läsplatta. Denna kurs gäller ej för Ipad.
Eventuell rabattorsak anges vid anmälan. Intyg krävs.

KURSLITTERATUR
GRUNDBOKEN Surfplatta - Android skickas ut till dig i god tid innan kursstart. Kostnad för bok tillkommer på ca 150 kr.

Folkbildning skapar vi tillsammans i gruppen och den drivs framåt genom kunskapsutbyte i bland annat vår blogg för just denna kursen. Vi på studieförbundet Medborgarskolan ger dig möjlighet att lära, utvecklas och byta erfarenheter och tankar. Du som individ påverkar studiecirkelns upplägg och innehåll genom ett demokratiskt inflytande.

VIKTIGT
Ange alltid aktuell e-postadress vid anmälan. Viktigt då inloggningsuppgifter m m mejlas ut.

KONTAKTA OSS
Om du vill veta mer om kursen så ring vårt Kundcenter 075-241 6850 eller skicka epost till region.syd@medborgarskolan.se

BRA ATT VETA
Vill man ha ett kursintyg efter kursens slut så meddela ledaren så ordnar vi det. Det finns möjlighet att dela upp kurs- och materialavgift.

Anmälan

Som student får du 20 % rabatt på alla kurser om du har student-
kort för universitet eller högskola.

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor