Tillbaka till Miljövetenskap

Kompostera! Gör en bokashi Nyhet!

Gör jord av ditt matavfall! Från jord till bord. Kökskompostera på ett nytt, enkelt och miljövänligt sätt. Med hjälp av goda mikrober omvandlar du lätt dina matrester till värdefull jordförbättring. Bokashimetoden! Vi pratar om hur man gräver en kall- eller varmkompost, och vad skillnaden egentligen är.

Innehåll
Ta tillvara och få den bästa jorden. Under några timmar får du veta hur man gör för att starta upp en kompost, skillnaden mellan olika typer. Vilken typ av material som kan användas och vad du sen får mata din kompost med! Har du ingen trädgård, gör en bokashi - ett sätt smidigt för alla att ta tillvara matrester.

Upplägg
Inga förkunskaper, alla intresserade är välkomna.

Kursledare
Peter Streijffert är författare, kock och föreläsare. Han jobbar i huvudsak med föreläsningar, kurser och provningar inom mat & dryck och odling. Han bor i Hammarbyhöjden i Stockholm där han odlar på gården och driver en popup-restaurang. Se mer på smakbalans.se

Kursmaterial
Häfte med information.

Utvecklingsmöjligheter
Du hittar andra trädgårdskurser under hösten. Se medborgarskolan.se och hitta det som passar dig.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Ska du skaffa valp, vill lära dig mer om olika raser, om hundars skötsel, hundars beteenden eller börja spårträna med din hund? Vi har kurser, föreläsningar och utbildningar!

Hundkurser

Gå på någon av våra föreläsningar om djur och natur! Hund- eller kattägare, jägare eller fiskare – vi har kurser för alla möjliga inriktningar.

Djurföreläsningar

Snart lockar den klara höstluften oss ut i naturen! Låt löparrundorna bli lite äventyrligare i år med hjälp av karta och kompass – pröva vår nybörjarkurs i orientering! Eller följ med på vårt mikroäventyr och övernatta i skogen.

Läs mer om våra kurser utomhus

Universum i din hand/Christophe Galfard, Vårt klot så ömkligt litet/Ulf Danielsson, Om att skriva/Sofi Oksanen, Möt dina värsta talarutmaningar/Elaine Eksvärd, Det första intrycket/Angela Ahola, Mer passion i livet /Eva Sanner.

Visa alla föreläsningar