Tillbaka till Matlagningskurser

Choklad, provning och föreläsning Nyhet!

Prova choklad med Sveriges ende kakaoodlare!
Välkommen att prova choklad med Duane som har sin chokladplantage på Tobago i Västindien! Och som dessutom låter tillverka egen choklad av sina bönor. Han tar er med på en resa i kakaons fotspår och berättar om livet som kakaoodlare. Duane berättar och låter oss prova de bästa sorterna, han berättar om Criollo, Forastero och om Trinitario. Smaka och avgör själv.

Upplägg
Duanes plantage ligger vackert belägen i ett kuperat och spännande område. Duane berättar om arbetet och om det förlåtande klimatets möjligheter för att odla just kakaobönor. Om hur processen går till för den färdiga produkten. Du får känna och klämma, dofta och smaka.

Förkunskaper
Alla chokladlovers är välkomna.

Kursledare
Chokladplantageägare Duane Dove med rötterna från Tobago, driver butik, med försäljning och provningar i Stockholm. Han låter tillverka sin egen choklad i Frankrike och dessutom anordnar han färdiga paketresor till Tobago och chokladplantagen. Duane är också stor kännare av drycken rom. Som passar så bra till choklad!

Kursmaterial
Prat och choklad ingår i avgiften.

Utvecklingsmöjligheter
Fler chokladkurser och även choklad-/romprovningar hittar du på medborgarskolan.se.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan