Tillbaka till Vävning

Vävning

Vävning är fantastiskt! Här blandas traditionellt hantverk med personlig formgivning. Du väljer själv vad du vill väva, både nybörjare och fortsättare är varmt välkomna!

Innehåll
Är du nybörjare får du lära dig vävning från grunden och som fortsättare fördjupar du dina kunskaper. Bland annat får du lära dig:
- varpa
- solva
- skeda
- göra vävnota
- fördjupningstekniker
- läsa vävmönster

Tillsammans med ledaren bestämmer du vad du vill väva och vilket material som är mest läpligt att använda.
Du räknar ut och sätter upp väven. Ledaren går igenom de olika uppsättningsmomenten gemensamt och individuellt.

Vi använder kassettvävstolar.

Upplägg
Kursen omfattar 3 x 45 min per tillfälle under 12 veckor. Samma veckodag och tid.

Förkunskaper
Inga förkunskaper behövs.

Kursledare
Vävning är det roligaste My vet!! Mina bästa vävkunskaper har jag fått genom Medborgarskolan där jag lärde mig väva, säger My. Hon har sedan gått olika fortbildningar inom vävning. Väver själv gör hon förståss och tycker att vävning är kreativitet, avkoppling, gemenskap och utveckling vilket hon gärna delar med sig av på sina kurser.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Kostnad för kursmaterial tillkommer och betalas direkt till ledaren. Priset varierar beroende på vad du väljer att väva.
Du kan också ta med eget material som till exempel lin, ull eller bomull om du har hemma. Vid första tillfället går du och ledaren igenom vilket material du behöver till din väv.

Vi reserverar oss för prisändringar.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5 % rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror.

Tips på vidareutveckling
Vävkurserna är för både nybörjare och fortsättare och allt eftersom fördjupar du dina kunskaper. Medborgarskolan har även många andra kurser i konsthantverk som till exempel bildvävning, keramik, måleri och silversmide.

Bra att veta
Tänk på att nyttja förmånen att väva fritt mellan kurstillfällena.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmäl dig till Medborgarskolans kurs, klicka på knappen ”Anmäl” i rutan högst upp till höger!

Anmälan

Söker du replokal?

Har du ett band men ingenstans att repa? På Medborgarskolan har vi replokaler och musikhus runt om i landet. Lokalerna är öppna för alla åldrar och här spelar du musiken du själv vill. Vissa av lokalerna är komplett utrustade, perfekt för dig som som precis börjat med musiken. Vi har lokaler i Karlstad, Säffle och Örebro.

Inom Medborgarskolans bandverksamhet finns idag hundratals musiker, unga som gamla, från hårdrock till folkmusik. Banden får bland annat hjälp med lokaler, utbildningar, material och coachning.

Kontakta Eva Olsson, 076-317 81 92, eva.olsson@medborgarskolan.se

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan