Tillbaka till Husdjursskötsel

Hundens beteende, hundkurs

Hundens beteende - Hur fungerar hunden?
Kursen för dig som är intresserad av etologi och hundar. Under kursen får du bland annat lära dig mer om vad forskare vet om hundens ursprung, sinnen och sociala beteenden. Om hur hundar lär sig och vad hundar kan lära sig.

Upplägg
Föredrag med möjlighet för kursdeltagarna att ställa frågor och diskutera det som tas upp.

Innehåll
Tonvikten under kursen kommer ligga på inlärning och forskningsresultat men du kommer också få en insyn i hur forskning kring djurs beteende går till. Ämnen som kommer att tas upp är bland annat inlärning och kognition, hundens ursprung och domesticering, hundens sinnen, hundens sociala beteenden, utveckling av beteenden samt djurskyddslagen.

Förkunskaper
Alla intresserade är välkomna.

Kursledare
Kursledare är Elin Sjödin. Elin har studerat på SLU (Sveriges Lantbruksuniversitet) och Linköpings universitet där hon bland annat har läst Grundläggande och tillämpad etologi nivå A, Hund - avel, utfodring och hälsa nivå C och Hundens beteendebiologi 2. Elin är också utbildad allmänlydnadsinstruktör på Sveriges Brukshundklubb.

Kursmaterial
Kursbok: Hundens språk och tankar av Per Jensen. Kostnad för litteratur tillkommer.

Utvecklingsmöjligheter
Medborgarskolan erbjuder fler kurser om hundar, om beteende, att skaffa valp samt fler rena valp-/vardagslydnadskurser.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Snart lockar den klara höstluften oss ut i naturen! Låt löparrundorna bli lite äventyrligare i år med hjälp av karta och kompass – pröva vår nybörjarkurs i orientering! Eller följ med på vårt mikroäventyr och övernatta i skogen.

Läs mer om våra kurser utomhus

Ska du skaffa valp, vill lära dig mer om olika raser, om hundars skötsel, hundars beteenden eller börja spårträna med din hund? Vi har kurser, föreläsningar och utbildningar!

Hundkurser

Gå på någon av våra föreläsningar om djur och natur! Hund- eller kattägare, jägare eller fiskare – vi har kurser för alla möjliga inriktningar.

Djurföreläsningar

Välkommen på gratis kurs i svenska! En kurs för dig som är asylsökande och är över 18 år.

Läs mer här