Tillbaka till Teater och dramatik

Fysisk komedi - teaterworkshop från 18 år

Varför är det så roligt? Vad är det som gör att publiken skrattar? Hur fungerar komedi i fysiska termer? I denna kurs utforskar vi lekens kraft som motor i gestaltning och hur den kan befria oss från fysiskt och psykologiskt tvivel. Vi utforskar även vad det innebär att vara närvarande i stunden och i uppriktig kontakt med medspelare och publik. Trovärdighet, generositet och tillit är nyckelord.

INNEHÅLL OCH MÅL
Övergripande mål är att berika och fördjupa deltagarens gestaltande förmåga. Arbete med avspänning, kroppsmedvetenhet, närvaro, objektmanipulation, slapstick och improvisation. Varje deltagare kommer skapa originellt sceniskt material, enskilt och i grupp, utifrån principer och metoder i fysisk komedi och clown.

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper krävs, enbart mod att prova på fysisk komedi.

KURSLEDARE
Kajsa Englund
Kajsa Englund är verksam som skådespelare, clown, regissör och pedagog i Sverige och internationellt. Hon jobbar främst i inflytandeprocesser (eng. devising) och med att skapa originella scenkonstverk utifrån ett koncept och/eller tema.
Kajsa är utbildad vid Wendelsbergs Teater & Skolscen, Jacques Lecoq teaterskola (Frankrike) samt har en magister i fysisk komedi med internationell inriktning från Stockholms Dramatiska Högskola.

Det är något speciellt med våra kursledare! De genomgår kontinuerligt Medborgarskolans ledarutvecklingsprogram. Programmet är en del av vårt kvalitetssystem, där det ingår såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

BRA ATT VETA
Oömma kläder som ger utrymme för rörelse.
Ta även med en huvudbonad och en kavaj/jacka/rock.

Kursen pågår lördag 22 oktober, klockan 10.00-16.00 och söndag 13 oktober , klockan 10.00-16.00. Vi gör uppehåll för lunch, obs lunch ingår ej.

Obs! Preliminärt startdatum - invänta alltid din kallelse till kursen eller följ den här på webben där vi hela tiden uppdaterar med nya startdatum om en kurs blir framflyttad i tid!
Eventuell rabattorsak anges vid anmälan, (intyg krävs). Kursavgiften går att dela upp på två eller tre månader

RABATT
Alla som går kurs hos oss får rabatt på Bokus.
Läs mer om hur du gör http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial
På www.medborgarskolan.se/bokusrabatt finns detaljerad information.

Anmälan

Som student får du 20 % rabatt på alla kurser om du har student-
kort för universitet eller högskola.

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor