Tillbaka till Energiteknik och elektroteknik

El i hemmet

Skulle du vilja byta en sladdströmbrytare till fönsterlampan eller byta ut ett befintligt vägguttag, men vet inte om du klarar av det?
De flesta el-arbeten måste utföras av behörig elinstallatör, men vissa enklare arbeten får du själv utföra om du har kunskapen. Under denna snabbkurs får du lära dig allt du behöver veta för att säkert kunna utföra enklare arbeten i hemmet. Här får du lära dig att byta ut befintligt väggutag, väggströmbrytare, sladdströmbrytare och stickkontakt. Dessutom får du lära dig om elsäkerhet, jordfelsbrytare och en hel del annat som är viktigt att veta för att hålla ditt hem säkert.

Upplägg och innehåll
Kursen omfattar 3 x 45 min per tillfälle, vi träffas en gång i veckan under 3 veckor.
Efter avslutad kurs skall varje deltagare besitta vad som inom branschen kallas ”nödig kännedom” för att själv kunna utföra enklare arbeten i hemmet, såsom byte av sladdströmställare, fast installerad strömbrytare och vägguttag.
Deltagaren skall även han kunskap om vilka arbeten som denne får utföra själv och vilka som kräver behörighet för att få genomföra.
Under kursens gång går vi igenom vad som krävs för olika utrymmen i hemmet såsom våtrum och utomhusmiljöer. Du får lära dig att elsäkra ditt hem genom att kontrollera elektrisk apparatur och hantera utrustning på ett korrekt och säkert sätt. Utöver detta går vi även igenom energibesparande åtgärder samt begrepp och termer som materialklasser, jordfelsbrytare och kappslingsklassning. Kursen innehåller både teoretiska och praktiska moment

Förkunskaper
Kursen vänder sig till dig som inte har några som helst kunskaper inom el men skulle vilja lära sig att byta en stickkontakt, sladdströmbrytare eller bara en säkring.

Kursledare
Tore Sivertsson har arbetat som produktionstekniker på ett flertal företag och har stor erfarenhet av ämnet samt ansvarat för kurser och internutbildningar.

Det är något speciellt med våra kursledare! De delar med sig av sin kunskap på ett inspirerande och engagerat sätt i ämnet de brinner för.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Vi använder eget kursmaterial baserat på Elsäkerhetsverkets föreskrifter och rekommendationer. Kursmaterialet får du kostnadsfritt med dig hem.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5% rabatt hos www.bokus.com samt hos Akademibokhandeln. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Ange rabattkod medbo14 vid beställning hos Bokus, eller ta med din kallelse/faktura till Akademibokhandeln för att få tillgång till rabatten.

Tips på vidareutveckling
BB1 - Begränsad elbehörighet

Bra att veta
Våra kurslokaler ligger på markplan på Prästgatan 64 precis vid Österängsparken. Där finns möjlighet att göra kaffe eller te.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Anmälan

  • Kurslokal: Medborgarskolan Jämtland/Härjedalen, Prästgatan 64 A, ÖSTERSUND (Karta)
  • Ledare:
  • Start: den 28 september 2016
  • Dag och tid: Onsdag 18:15-19:45
  • Kurstimmar: 9
  • Tillfällen: 3
  • Kursnummer: 54469
  • Pris: 850 kr

Köpvillkor

Medborgarskolan Jämtland/Härjedalen ÖSTERSUND

Prästgatan 64 A, 83133 ÖSTERSUND
Telefon: 063-51 00 60

Jämtland-Härjedalen
Prästgatan 64
83133 ÖSTERSUND

063-51 00 60
ostersund@medborgarskolan.se

Kontakta Medborgarskolan Östersund

Amplified

För bandet!

På Amplifieds musikhus i Östersund repar ni som band gratis. Vi hjälper er att utvecklas genom att bl.a erbjuda er spelningar och studiotid.

Läs vidare..

Följ oss på Facebook..

Så får du uppdateringar om arrangemang och kurser där du bor!

Medborgarskolan på Facebook

90-åriga Anna-Märta engagerar diskussionspigga pensionärer.

Läs vidare

Stort grattis säger vi till Ann Kock som är utsedd till Årets Kursledare 2015 av Medborgarskolan Region Mitt!

Läs mer