Tillbaka till För kropp och själ

Inflammationsdämpande mat

INNEHÅLL
Vi går steg för steg igenom en kostplan för att utesluta onyttigheter och tillsätta nyttigheter, allt för att vi ska bli pigga och må bra. Vi går igenom vilka livsmedel som ger inflammation och vilka som sänker den. I cirkeln diskuterar vi också vad som hindrar oss från att äta nyttigt och vad som kan hjälpa oss att faktiskt välja mat som vi mår bra av. Vi tar upp en blandning av kunskap från kända dieter som Sannas IFD mat, GAPS, PALEO, Wahls diet, m.m. Den gemensamma nämnaren för maten är att undvika socker, mjölkprodukter, gluten, tillsatser och att äta mat rik på olika näringsämnen som fettsyror, antioxidanter, fibrer m.m.
Kursens innehåll utgår från förebyggande råd och bör inte användas istället för sjukvård.

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper krävs.

KURSLEDARE
Johanna är kost och näringsterapeut, kostrådgivare (paleo institute), coach och biolog och har under lång tid hållit studiecirklar.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett gediget, internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

KURSMATERIAL
Kurslitteratur ingår inte i kursavgiften. Vid första kurstillfället kommer ledaren rekommendera bok.

BRA ATT VETA
Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse per post eller telefon före kursstart. Vill du delbetala kursen? Kontakta ditt lokalkontor för mer information.

Anmälan

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

0500-48 25 15

Lokalkontor i Region Väst

Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök — utifrån dina behov. Tillsammans når vi längre.

Stöd och matchning

Läs höstens nummer on-line eller beställ ditt eget exemplar kostnadsfritt!

Höst 2016