Biodling

En grundkurs i biodling för dig som funderar på att skaffa ett eget bisamhälle. Alla kan ha bin, även de som bor i lägenhet. Denna kurs i biodling omfattar både teori och praktik, de praktiska momenten ges i en bigård.

INNEHÅLL
Målet är att lära dig biodlingens grunder och syftar till att du ska kunna komma gå igång med egna bin. Deltagarna ska få kunskap och självförtroende att starta med biodling, genom att både i teori och i praktik gå igenom biårets olika moment. Deltagarna ska även lära sig att förstå hur bisamhället fungerar och lära sig tyda de tecken samhället visar så att rätt åtgärder sätts in.

Vi börjar med 2 Lördagar den 18/3 med teori och sedan från mitten av April (om vädret tillåter) och 15 v framåt så följer vi bisamhällets rytm under säsongen. Teorin bli då 2 lördagar á 7 studietimmar (med avbrott för lunch) och det praktiska 15 tillfällen á 2 studietimmar.

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper krävs.

KURSMATERIAL
Kurslitteratur tillkommer som betalas till kursledaren , arbetsbok och studiebok 328 kr

KURSLEDARE
Petter Grubbström började med biodling våren 2012 . Det året invintrade vi 6 st bisamhällen. Bitillsynsman på länsstyrelsen i Västra Götalandslän i Borås. Sekreterare i styrelsen för Boråsortens biodlarförening.
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

BRA ATT VETA
Vill du delbetala kursen? Kontakta oss för mer information.
Om fakturan skall gå till din arbetsgivare eller ditt företag meddela detta vid kursanmälan!

VÄLKOMMENAnmälan

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

033-20 77 40

Lokalkontor i Region Väst

3-5 april kommer Anders Bagge till Borås, Göteborg och Skövde!

Läs mer & boka biljett

Läs vårens nummer on-line eller beställ ditt eget exemplar kostnadsfritt!

Vår 2017

Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök — utifrån dina behov. Tillsammans når vi längre.

Stöd och matchning