Tillbaka till Grekiska

Grekiska termin 16, nivå B1+

Fortsättningskurs i nygrekiska som är den form av grekiska som talas idag till skillnad från antikens klassiska grekiska.
Ord som kalimera, kalispera och efcharisto kan vara nyckeln till nya spännande möten och äventyr. Glöm inte att ne betyder ja!
Jassu!

Vi läser, skriver och samtalar på lätt grekiska, tränar vardagskommunikation med målet att kunna samtala och skriva berättelser om vardagslivet.

Innehåll
Varannan vecka har vi muntlig kommunikation och varannan vecka textbearbetning.
Vi tränar grammatik, läs- och hörförståelse, översätter och skriver uppsatser.

Förkunskaper
Du har läst grekiska i några år, ca 300 timmar i studiecirkel eller har motsvarande kunskaper. Du kan kommunicera skriftligt och muntligt och behärskar basgrammatiken.

Kurslitteratur
Grekiska nu 1+1, (Ellenika tora 1+1) du kan köpa boken tex på Studium Bookshop, Karlavägen 4 där du får 30 % rabatt som deltagare på Medborgarskolan.
Ledaren kompletterar med egna texter, lätta tidningsartiklar, grekisk skollitteratur.

Kursledare
Katerina Andersson kommer från Cypern. Hon har undervisat i grekiska för vuxna på Medborgarskolan sedan början av 90-talet.
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Rådgivning/nivåtest
Osäker på vilken kurs du ska välja? Kom och träffa en av våra kursledare för råd: torsdag 1/9 kl 17.30-19.30. Ring 010-157 63 61 och boka en tid.

Bra att veta
Eventuella lov bestämmer vi i gruppen.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Har du alltid drömt om att skriva en bok? Den här utbildningen kan vara ett viktigt steg på vägen. Att skriva handlar om att framkalla bilder, att hitta det inre bildskapandet som är en del av skrivprocessen.

Läs mer om utbildningen här

En kväll med författaren Sofi Oksanen, med tankar, tips och reflektioner kring skrivande.

Tisdag 18 oktober

Study Swedish in an 2 weeks intensive course for beginners.

Swedish for beginners

Introduktion till modern standardarabiska, som är det gemensamma språket för alla arabländer. Det används i första hand i tidningar, TV och i övriga officiella sammanhang.

Arabiska