Tillbaka till Grekiska

Grekiska termin 5, nivå A1+

Fortsättningskurs i nygrekiska som är den form av grekiska som talas idag till skillnad från antikens klassiska grekiska.
Ord som kalimera, kalispera och efcharisto kan vara nyckeln till nya spännande möten och äventyr. Glöm inte att ne betyder ja!
Jassu!

Innehåll
Påbyggnad av grammatik, verbtermpus. Vi fördjupar våra kunskaper i att tala, läsa och skriva.
I kursboken fortsätter vi från kapitel 17.

Förkunskaper
Du har läst grekiska under några terminer, ca 80 studietimmar. Du kan läsa och skriva på grekiska.

Kurslitteratur
Kurslitteraturen "Nygrekiska 1" (både textbok och separat övningsbok) av Ioannidis/Lindvall kan du köpa t.ex. på Studium Bookshop (30 % rabatt), Karlavägen 4 eller beställa på nätet www.bokus.com.
Om du vill finns det möjlighet att köpa även facit och två cd-skivor till boken.

Kursledare
Katerina Andersson kommer från Cypern. Hon har undervisat i grekiska för vuxna på Medborgarskolan sedan början av 90-talet.
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Rådgivning/nivåtest
Kan du redan grekiska och känner dig osäker på vilken kurs du ska välja? Kom och träffa en av våra kursledare för råd torsdag 1/9 kl 17.30-20.00. Ring 010-157 63 61 och boka en tid.

Bra att veta
Eventuella lov bestämmer vi tillsammans i gruppen.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/


Anmälan

Introduktion till modern standardarabiska, som är det gemensamma språket för alla arabländer. Det används i första hand i tidningar, TV och i övriga officiella sammanhang.

Arabiska

Få hjälp av vår kursledare att välja rätt kurs under våra inplaceringstest i början på terminen. Du kan också ta hjälp av Europarådets nivåskala och bedöm själv din nivå.

Se aktuella datum för våra inplaceringstest eller ring 010-157 63 61 och boka en tid!

Inplaceringstest/rådgivning

Missa inte att vi erbjuder online-kurser i bland annat spanska, italienska och japanska.

Läs mer om våra online-kurser!

På våra skrivarkurser ger vi dig grundverktygen för att komma igång i ditt skrivande och förverkliga din dröm att skriva en novell, ett resereportage eller kanske boken om ditt liv.

Se alla våra skrivarkurser