Tillbaka till Övrig textilslöjd

Sticka vantar - Nyhet!

Stickning är hetare än någonsin och är populärt bland såväl unga som gamla. Tröjor, sockor och halsdukar eller varför inte ett matchande set med mössa och vantar. Med stickningens tekniker kan man skapa många användbara plagg och är ett av de få hantverk du kan göra på språng.

Innehåll
Kursen vänder sig till dig som kan grunderna i stickning och vill lära dig fler variationer. Vi kommer att ägna oss åt olika tekniker för vantar:

• Olika konstruktioner, tumkil, rak tumme, mönsterstickning
• Tovade vantar och Lovikka
• Fyllda vantar

Hälften av tiden kommer du att få arbeta på egna projekt med vägledning av kursledaren. Det finns också utrymme för allmänna frågor om stickning och pågående projekt. Ta gärna med något projekt eller frågor redan till första kurstillfället. Material att ta med kommer att meddelas före kursens början.

Upplägg
Kursen ges en gång varannan vecka, samma dag och tid. Eventuella lov eller uppehåll bestäms tillsammans i gruppen och med ledaren vid kursens första tillfälle. Kursen omfattar 3 x 45 minuter per kurstillfälle.

Förkunskaper
Kursen riktar sig till dig som har stickat tidigare.

Kursledare
Anita Grahn är kunnig i och nyfiken på många textila tekniker. Hon konstruerar och skriver stickmönster som blivit internationellt uppmärksammade. Hon håller också kurser och workshops inom stickning. Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Kursmaterialet ingår inte i kursavgiften. Material till övningarna finns att köpa av kursledaren vid första kurstillfället. Material till kommande sammankomster finns att köpa i butik. Mer information om det ges vid första kurstillfället.

Bra att veta
Kursen ges varannan vecka. Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.
I våra lokaler finns en kaffeautomat. Vill du köpa kaffe, te eller en kopp varm choklad, ta med en 10-krona.

Anmälan

Vill du veta mer om replokaler och musiksamarbeten i Mälardalen? Kontakta någon av våra Verksamhetsansvariga så berättar vi mer!

Läs mer här!

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor