Tillbaka till Italienska

Italienska A1+

  • Lär dig användbara fraser
  • Få tillgång till ett språk som talas av över åttio miljoner människor
  • Få inblick i den italienska kulturen.

Italien, med sin livliga kultur och smattrande intensiva språk, är ett av svenskarnas favoritresmål. Den som vill ta sig lite utanför de bredaste turiststråken kan berika sin reseupplevelse hundrafalt genom att prata lite och göra fler spännande möten möjliga. La vita è bella!

INNEHÅLL OCH MÅL
Kursen ger bra baskunskaper i uttal, grammatik och ordförråd. Stor vikt läggs vid förmågan att kommunicera. Enkla dialoger, parövningar, bildövningar, uttalsövningar och rollspel är frekventa inslag i undervisningen.

FÖRKUNSKAPER
Detta är en fortsättningskurs och du bör ha läst italienska två termin el tillägnat dig kunskaperna på annat sätt. Läs gärna Europarådets nivåskal på www.medborgarskolan.se/amnesomraden/sprak-och-resa/europaradets-nivaskala-och-spraktest/europaradets-nivaskala-och-spraktest/

KURSMATERIAL
Kostnaden för ev. material/kurslitteratur ingår inte i kursavgiften. Information om kursmaterial sker vid första kurstillfället.
Visste du att du som kund hos oss får rabatt på Bokus? Ange koden du får av ledaren vid första tillfället i rutan för "Kampanjkod" och få 5% rabatt på www.bokus.com.

KURSLEDARE
Flora Cusi kommer från Milano, Italien, och flyttade till Sverige 2006. Flora är utbildad musiker och kulturförmedlare med inriktning på skandinaviska kulturer. Hon har arbetat som projektledare, lärare och journalist. Flora har läst naturfotografi i Lund, fotografi i Malmö och digital bildbehandling och visuell kommunikation i Jönköping. Flora undervisar i italienska hos Medborgarskolan sedan 2007, har en egen verksamhet som fotograf, skriver om fototeknik på http://fotoforalla.se och fortsätter sin utbildning på Moderskeppets mästerklass i Jönköping!

Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

BRA ATT VETA
Kom ihåg att 1 studietimme = 45 minuter
Kostnaden för ev. material/kurslitteratur ingår inte i kursavgiften.

Har du läst våra köpevillkor? Ta reda på viktig information innan du anmäler dig eller fråga oss!

Anmälan

Använd dig av Europarådets nivåskala och språktest innan du anmäler dig till en kurs. Nivåskalan är indelad i sex steg.

 

 

Enskild undervisning i språk finns på Medborgarskolan

Individuell undervisning

Behöver du konversationsträning, läxhjälp eller extra finslipning inför en resa eller konferens? Tillsammans med ledaren bestämmer ni när ni ska träffas och vilka mål du har.
Ange vilket språk du är intresserad av när du anmäler dig.

Flexibel kursstart

Missade du kursstarten? Du kan börja i språkkursen efter att en kursen har börjat. Du betalar för resterande gånger. Se under respektive språk eller kontakta oss så hjälper vi dig!

Som student får du 20 % rabatt på alla kurser om du har student-
kort för universitet eller högskola.