Tillbaka till Matlagningskurser

Dim sum/Gör egna dumplings - kursen ges på engelska

Dumplings, dim Sum från Kina. kinesiska tapas, serveras gärna på förmiddagen eller tidig eftermiddagstimme. Pyttesmå läckerheter, rullar, fyllda knyten som doppas i kryddstarka såser, gärna med chili och soya, och äts med pinnar.

Innehåll
Vi lagar ångade knyten fyllda av godsaker. En härlig upplevelse. Säg till om du kan äta fläsk eller om du enbart äter vegetariskt.

Upplägg
Deltagarna jobbar i mindre grupper och får olika uppgifter enligt recept. Kvällen avslutas med gemensam måltid, därefter hjälper alla till att duka av och diska det sista av kärl och porslin.

Förkunskaper
Alla är välkomna. Kursen ges dock på engelska, så du behöver förstå.

Kursledare
Vår kursledare från Kanton, May Jiang lär dig, på engelska, hur det går till i Kina. May undervisar även i Kantonesiska på Medborgarskolan,

Kursmaterial
Recept som du använder på kursen. Kostnad för råvaror, material och recept ingår i avgiften till ett värde av 150 kr.

Utvecklingsmöjligheter
Det finns gott om andra matlagningskurser på Medborgarskolan. Se vårt kursprogram på webben och hitta det som passar dig.

Bra att veta
Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

  • Kurslokal: Medborgarskolans Hus, Hagagatan 23 A, STOCKHOLM (Karta)
  • Ledare: May Jiang
  • Start: den 19 oktober 2016
  • Dag och tid: Onsdag 18:00-21:30
  • Kurstimmar: 5
  • Tillfällen: 1
  • Kursnummer: 10713
  • Pris: 995 kr

Fullsatt

Medborgarskolans Hus STOCKHOLM

Hagagatan 23 A, 11347 STOCKHOLM
Telefon: 010-157 63 61

Stockholm
Hagagatan 23, Box 19193
104 32 STOCKHOLM

010-157 63 61
info.sthlm@medborgarskolan.se

Kontakta Medborgarskolan Stockholm

Surdegsbröd, fikabröd, glutenfritt bröd – lär dig baka riktigt gott bröd på någon av våra kurser!

Se alla kurser

Indien – curryns och den vegetariska matens förlovade land. Olika språk, religioner och kulturer har präglat seder, bruk och maträtter. Grönsakerna och de vegetariska rätterna dominerar.

Indisk matlagning

Föreläsning med Peter Streijffert

Var fjärde matkasse slängs. Vi behöver vända trenden. Ta tillvara, minska på onödiga förpackningar och samtidigt laga bra, billig och god mat!

Torsdag 6 oktober

Lär dig dig laga, smaka. Framförallt gröna råvaror som hettas upp till 42 grader. Mat vi mår bra utav. Gott, färgstarkt och med rätt näringstänk.

Läs mer om kursen här