Tillbaka till För kropp och själ

Föreläsning: Meditation Medvetande och Medkänsla

Introduktionskväll med föredrag och prova på meditation

Meditation är grunden till välbefinnande. Regelbunden meditation reducerar stress och ökar lugn, hälsa och välbefinnande, liksom förståelse för och medkänsla med dig själv och andra.
Du lär dig slappna av och fokusera.
Du lär dig vara med dig själv, betrakta det som sker i ditt medvetande och stärker din förmåga att hantera svåra känslor, såsom sorg, rädsla, ångest eller ilska. Du lär dig möta dig själv och andra med vänlighet, omtanke och medkänsla.

Livet kan innehålla mycket glädje, men betyder också förluster, sorg och otillfredsställelse. Det kan vara förlust av arbete, kärleksrelation, kroppslig funktion, sjukdom, dödsfall eller något annat. Vår förmåga att uppleva glädje och välbefinnande påverkas av hur vi ser på och hanterar svåra känslor, liksom på hur vi uppfattar verkligheten. Obearbetad sorg och orealistiska krav eller synsätt kan påverka oss djupt och mycket länge.

I höst erbjuder vi en kurs där vi tittar närmare på hur medvetandet fungerar, liksom hur vi kan bearbeta förluster och hantera sorg och andra svåra känslor. Vi använder olika meditationsövningar, eflektion och kommunikation för att öka medvetandets förmåga till koncentration och stillhet, liksom ökad självkännedom och medkänsla.

Föreläsare
Carina Lindström Sundin är erfaren kursledare och meditatör med snart 30 års erfarenhet av meditation. Hon har arbetat som lärare och kursledare i många år, med kurser i bl a livskunskap, medmänskligt bemötande, ledarskap, krishantering, sorg, meditation och kommunikation. Hon är praktiserande buddhist sedan många år tillbaka.

Vill du veta lite mer och kanske prova på en enkel meditationsövning, är du välkommen till en introduktionskväll den 28 september kl 18.30-20.30.
Föreläsningen är kostnadsfri men anmälan krävs.

Anmälan

På Amplifieds musikhus i Gävle repar ni som band gratis. Vi hjälper er att utvecklas genom att bl.a erbjuda er spelningar och studiotid.

Läs vidare

Stort grattis säger vi till Ann Kock som är utsedd till Årets Kursledare 2015 av Medborgarskolan Region Mitt!

Läs mer

Följ oss på Facebook..

Så får du uppdateringar om arrangemang och kurser där du bor!

Medborgarskolan på Facebook

90-åriga Anna-Märta engagerar diskussionspigga pensionärer.

Läs vidare