Tillbaka till Matlagningskurser

Läckra brasilianska efterrätter - Nyhet!

Kom och låt dig inspireras av läckra brasilianska efterrätter!
Brasilien, som är det femte största landet i världen, har ett otroligt varierande landskap. Dessa mångsidigheter reflekteras i det brasilianska köket som har influenser från bla Italien, Portugal, Libanon och flera afrikanska länder. Under kvällen lagar vi spännande och enkla efterrätter som kommer att överraska alla sötsaksälskare!

Innehåll
Vi förbereder olika efterrätter där kondenserad mjölk, choklad och frukter är några av de främsta ingredienserna.

Upplägg
Kursdeltagarna jobbar i mindre grupper och får olika uppgifter utifrån recepten. Kvällen avslutas med en gemensam måltid och därefter hjälper alla till att duka av och diska.

Förkunskaper
Alla är välkomna

Kursledare
Leticia de Macedo Pontes är född i São Paulo, Brasilien och har bott i Stockholm sedan 2004. Mötet med människor från olika bakgrunder har alltid varit ett stort intresse och detta ledde henne till att jobba som konsult inom interkulturell kommunikation.

Kursmaterial
Du får ett häfte som innehåller recept och instruktionerna som du använder i kursen. Kostnaden för råvaror, recept och material ingår i avgiften

Utvecklingsmöjligheter
Det finns många andra spännande matkurser att välja mellan. Läs mer på Medborgarskolan.se

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Indien – curryns och den vegetariska matens förlovade land. Olika språk, religioner och kulturer har präglat seder, bruk och maträtter. Grönsakerna och de vegetariska rätterna dominerar.

Indisk matlagning

Lär dig dig laga, smaka. Framförallt gröna råvaror som hettas upp till 42 grader. Mat vi mår bra utav. Gott, färgstarkt och med rätt näringstänk.

Läs mer om kursen här

Frossa i choklad – lär dig göra chokladpraliner, tryfflar och sötsaker med choklad!

Se alla kurser

Surdegsbröd, fikabröd, glutenfritt bröd – lär dig baka riktigt gott bröd på någon av våra kurser!

Se alla kurser