Tillbaka till Övrigt inom navigation

Segling bortom horisonten - Föreläsning

Magnus Lindén - Segling bortom horisonten - Föreläsning

Innehåll
För de som är nyfikna på att segla utanför Sveriges gränser, genom att hyra båt, jobba som besättning eller med egen långfärdsbåt, så väntar en spännande ny värld. Lite av vad de största skillnaderna från skärgårdsseglingar är, vilka utmaningarna är och hur man kan möta dessa handlar föredraget om. Det inkluderar bland annat hur det är att segla 24/7 med nattsegling, vaktsystem och att leva i en plattform som ständigt är i rörelse. Det är skiftande väderförhållande, bland annat hårt väder, och hur man hanterar det. Det är båten och dess utrustning och vad som är en bra besättning för att ha väl fungerande relationer ombord. Det handlar också om tidvatten och hur navigationen skiljer sig, bland annat med att läsa vattendjup och botten med färger i vattnet, eye-ball navigation. En del handlar om ankring och tilläggning och en annan om myndigheter. Min presentation kompletteras med bilder, musik och filmer för att illustrera vad jag tycker är viktigt.

Upplägg
Föreläsning kl 18.30-21.00.

Föreläsare
Magnus Lindén vars passion är segling, eller snarare den livsstil som båtar och segling gör möjligt. Under den största delen av livet har han ägnat åt segling och båtliv. Bland annat en tonårstid med träbåtar, en karriär som charterskeppare på världshaven, en period som frilansjournalist för båttidningar i kombination med leveransseglingar, en lugnare tid med familjeliv, 8-5 jobb och semestersegling i skärgården och nu en upptrappning av båtlivet igen med inköp av en Solitaire 52:a som ligger i Medelhavet.


Bra att veta
Medborgarskolan samarbetar med Svenska Sjö.
När du tagit Förarintyget eller Kustskepparintyget och dessutom är medlem i en båtklubb så får du 20% rabatt på försäkringspremien hos Svenska Sjö. Kontakta Svenska Sjö för att tillgodogöra dig rabatten.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 5% rabatt på www.bokus.com.
I Akademibokhandelns butiker kan du under samma period erhålla 10% rabatt på böcker, papper och kontorsvaror.

Anmälan

Kursen ger dig en allmän information om hur du själv lätt kan avhjälpa enklare fel, som t ex impellerbyte och luftning av en diesel, filterbyten och åtgärder vid bränslestopp m. m.

Båtmekanikerintyget

Din egen båtlärare

Din egen båtlärare

Lär dig att hantera din motorbåt i olika sorters hamnar, i olika vindriktningar och att lägga till vid Y-bom, kaj, boj eller naturhamn med hjälp av ankare. Ta med hela familjen! För mer info kontakta info.sthlm@medborgarskolan.se

Missa inte att vi erbjuder online-kurser i bland annat Förarintyg och Kustskepparintyg.

Läs mer om våra online-kurser!

Lär dig grunderna i navigation, sjövägsregler, säkerhet till sjöss, sjöväder och sjömanskap. Efter kursen anordnas prov för Förarintyg.

Visa kursstarter