Tillbaka till Trädgård

Ekologisk odling

Kursen i ekologisk odling vänder sig till dig som vill lära dig mer om hur du praktiskt går till väga vid ekologisk odling framför allt till husbehov och i småskaliga verksamheter. Kursen ger dig en grund i de teoretiska baskunskaper du som odlare behöver om planering, anläggning och skötsel av en ekologisk trädgård. Vårt perspektiv är det småskaliga och det som är långsiktigt hållbart.

Vi arbetar med trädgårdsplanering, marklära, jordförbättring, komposthantering och växtskydd. Vi går övergripligt igenom köksträdgården med dess olika skötselmoment under året.

FÖRKUNSKAPER
Kursen kräver inga förkunskaper.

KURSLEDARE
Anna Maria Fuxén är huvudlärare på den tvååriga utbildningen till Kvalificerad Trädgårdsmästare som går på Råda Säteri. Anna Maria är utbildad trädgårdsanläggare och driver ett eget företag. Hon har designat trädgårdar för privat bruk och för bostadsrättsföreningar. Har även skrivit böckerna "Anna Marias trädgårdsdesign", "Leonies rosa trädgård: inspiration, känsla & glädje" och "Ljusdesign: ljussättning & belysning inredning & arkitektur".

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

KURSMATERIAL ???

BRA ATT VETA
Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum ca en vecka innan kursstart.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com.

Vill du delbetala kursen? Kontakta ditt lokalkontor för mer information.

Anmälan

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

0520-301 20

Lokalkontor i Region Väst

Läs höstens nummer on-line eller beställ ditt eget exemplar kostnadsfritt!

Höst 2016

Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök — utifrån dina behov. Tillsammans når vi längre.

Stöd och matchning