Tillbaka till Trädgård

Diplomutbildning: Floristutbildning grund helger, dec 16 - feb 17

Grundläggande floristutbildning - bas för dig som vill få en känsla för floristyrket.
Floristyrket har gamla anor. Blomsterbindare och kransdekoratörer var efterfrågade redan under antiken. Att arbeta med blommor ger lust, är otroligt kreativt och utvecklande för ditt form- och färgsinne. Ofta är jobbet nära förknippat med heminredning och dekoration i butik.

Innehåll och mål


Medborgarskolans grundkurs är en hantverksmässig grundutbildning, med fokus på teknik och kreativt skapande. Utbildningen ger en basutbildning i blomsterbinderi, växtkännedom och varuhantering. Du behöver inte ha några förkunskaper men tycka att det är härligt att arbeta med blommor och växter, tycka om människor och vilja utveckla din sociala kompetens. Gruppen jobbar mycket praktiskt och vi använder rikligt med blommor och växter varje lektion. Målet är att få en inblick i floristyrket med syfte att fortsätta studera eller arbeta inom floristnäringen.

Upplägg


•Floristik; buketter och dekorationer i olika stilar, allt från bröllop till begravning. Gruppen arbetar praktiskt och gör bl.a rundbundna buketter, höga, låga bordsarrangemang, kransar, fest- och sorgdekorationer.
•Varuhantering; hantering och skötsel av snittblommor.
•Färglära, grund- och komplementfärger, kontraster i blomsterarbetet.
•Formlära - strukturer, former, linjer, kontraster, rytm och balans.
Kursen är inriktad på praktiskt arbete med färska blommor och växter. Vid varje dags avslutning sker genomgång av deltagarnas arbete. Tänk gärna på oömma kläder och sköna skor.

Kurslokal


Medborgarskolans Hus, Hagagatan 23 A. Kurstid lö-sö: start 3-4/12 Övriga kurstillfällen är 17-18/12, därefter 14-15/1, 28-29/1 och avslutning 11-12/2 2017.

Kursledare


Maria Lindell en mycket omtyckt och pedagogiskt lärare. Maria är utbildad vid först på gymnasienivå, sedan Munkeröds och senare Yrkeslärarutbildningen vid Stockholms universitet därifrån hon har sin legitimation. Hon har Mästarbrev inom floristyrket och har stor erfarenhet ifrån floristbranschen. Maria har jobbat på flera floristgymnasier och har undervisat på Medborgarskolan med tidigare främst med kortare kurser.

Kursmaterial


I avgiften ingår alla verktyg, allt material och blommor som används samt litteratur. Alla blommor du binder tar du förstås med.

Diplom


Efter avslutad kurs, med 80% närvaro samt med godkända kursmoment får du ett Diplom.

Bra att veta


Anmälningsavgift 1 000 kr faktureras i samband med anmälan.
Obs! Speciella avbokningsregler gäller för våra linjer. Du får detaljerad information i din bekräftelse som skickas efter att vi registrerat din ansökan.
Om utbildningen är fullbokad: Fyll i anmälan som vanligt men gör en notering att det gäller en köplats. Vi kontaktar dig när en plats blir ledig.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/


Anmälan