Tillbaka till Teater och dramatik

Fysisk improvisation för alla dans- och teaterintresserade

Utforska lyssnande, andning, och kontakt genom fysisk improvisation. Detta är en workshop för dig som vill utvecklas och bredda din förståelse för kroppens, rörelsens och sinnenas möjligheter - inom såväl dans och teater som i vardagen och livet!

Innehåll
Tillsammans utgår vi ifrån den egna kroppens fysiska möjligheter och utforskar rörelse, möten och känslor genom improvisationsövningar.

Vi utforskar bl.a. lyssnande, andning, timing och kontakt. Du får även undersöka din medvetenhet, din närvaro, att fatta beslut, att göra entré och att släppa taget.

Metoderna som används i denna workshop är ursprungligen framtagna av Adam Benjamin.

Upplägg
Vid detta introducerande workshop-tillfälle skapar vi en yta bortanför rådande normer, där vi får möjlighet att undersöka och uppleva utifrån våra egna förutsättningar.

Ett tillfälle, anmäl intresse på plats för eventuell längre kurs.

Förkunskaper
Denna workshop riktar sig både till dig som har tidigare erfarenheter inom dans och teater, men även till dig som bara vill möta nya människor på ett utvecklande och kreativt sätt.

Kursledare
Denna workshop leds av Anton Ekenberg som är frilansande skådespelare. Han är utbildad inom teater och kultur och har ett brinnande intresse för genusnyfiken och normbrytande gestaltning.

Anton har fått sin kunskap och sitt intresse för fysisk improvisation i kombination med andning och kroppskontroll från en utbytesperiod i England.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Bär kläder och skor som du är bekväm i. Annat material som kan behövas finns i kurslokalen.

Bra att veta
Både barn och vuxna är välkomna att delta.

Detta prova-på-tillfälle är gratis och hålls under Medborgarskolans öppet hus på Haga Östergata 12.
Det kommer att finnas många fler kostnadsfria aktiviteter i huset under dagen mellan 12-16 för olika åldrar!Anmälan

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

031-755 14 00

Lokalkontor i Region Väst

Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök — utifrån dina behov. Tillsammans når vi längre.

Stöd och matchning

Läs höstens nummer on-line eller beställ ditt eget exemplar kostnadsfritt!

Höst 2016