Tillbaka till Trädgård

Blomarrangemang - Tema Alla hjärtans dag

Välkommen på kurs hos vår trädgårdsmästare Ann-Christin Sporrong. Hennes kurser hålls i våra lokaler på Hamnesplanaden. Här låter vi årstidens färger inspirera till härliga blomarrangemang. I denna kurs lär du dig att arrangera snittblommor för bord och kruka inför alla hjärtans dag. Med din nya kunskap kan du så klart också göra fint på balkongen till våren.

Innehåll
Du får
- tips och idéer på utformning och komposition.
- lära dig grunderna i att hantera snittblommor samt göra vackra bordsdekorationer.

Upplägg
Kursledaren ger dig tips, idéer och visar hur du kan göra. Vi arbetar i 4 x 45 minuter inklusive fika (du tar med dig det du eventuellt vill äta/fika).

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Ann-Christin Sporrong är utbildad trädgårdsmästare och har bland annat arbetat i Uppsala Park och i Linnéträdgården. Hon är också en van kursledare med en ledarutbildning i ryggen. Hon gillar att diskutera och utveckla olika områden inom ämnet trädgård och leder nu flera kurser hos oss på Medborgarskolan.

Kursmaterial
Du köper själv buketter 2-3 st 10-pack (t ex rosor, chrysantemum, gerbera eller tulpaner etc) från t ex Rydells (ICA) och tar med till kurstillfället.
Medborgarskolan håller med hinkar, knivar och oasis samt annat som kan behövas. Ta dock med dig kruka, fat och eventuellt vas. Du får också med dig ett kompendium från tillfället så att du kan läsa mer hemma. Kostnaden för kompendiet är invävd i kursavgiften.

Kallelse/Faktura
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Bra att veta
I våra lokaler finns en kaffeautomat. Vill du köpa kaffe, te eller en kopp varm choklad? Ta med en 10-krona.

Anmälan

Gratis kurser i svenska och samhällskunskap för dig som är asylsökande.
Free tuition in Swedish and Swedish Society for asylum seekers.

Mer information/ More information

Hoppa på en kurs

Inga problem!

Det går oftast bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

010-15 75 200

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor