Tillbaka till Trädgård

Florist för en kväll - Adventskrans

Välkommen till vår florist Ulrika Remne och hennes kurs som är belägen i ett gammalt gästgiveri från 1700-talet strax utanför Västerås. Här känner du historiens vingslag samtidigt som du låter årstidens färger inspirera till härliga blomsterdekorationer. I denna kurs binder vi en personlig krans att hänga på dörren.

Innehåll
Du får...
- tips och idéer på kransens utformning och komposition.
- lära dig grundtekniken så att kransen blir stadig och hållbar mot väder och vind.

Upplägg
Kursledaren ger dig tips, idéer och visar hur du kan göra. Kursen genomförs på landet hemma hos Ulrika Remne som driver Remne Blomsterdesign. Ulrikas hem är ett gammalt gästgiveri från 1700-talet. Här har varje årstid sin egen charm. Under vår och sommar möts ni av frigående höns i trädgården och om vädret tillåter tar vi en fika i syrenbersån mellan arbetena. På vintern tänder vi en brasa i kakelugnen och myser i Ulrikas stora bondkök tillsammans med katten. Läs gärna mer på www.remne-blomsterdesign.se

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Ulrika Remne är utbildad florist (Munkeröds Floristutbildning samt Floristutbildarna) och hon har drivit egen butik i Stockholm. Hon har även erfarenhet från Grand hotells floristavdelning samt ansvarat för Wirsbo Herrgårds blomsteruppsättningar. Våra ledare vidareutvecklar också kontinuerligt sin pedagogiska förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kursmaterial
Materialkostnad tillkommer och betalas till ledaren på plats via kort eller kontant. Ungefärlig kostnad är 300 kr per person. Det beror på materialet du väljer på plats.

Kallelse/Faktura
Vi skickar kallelse och faktura inför kursstart.

Bra att veta
Ni får ta med era arbeten hem. I kursavgiften ingår hembakt fika. Minns att kursen hålls hemma hos Ulrika. Vägbeskrivning finns här på hemsidan.

Anmälan

Nyfiken på Omställning/Transition?
Under hösten kan du gå kurs i samarbete med Omställning Västerås och lära dig mer.

Läs mer!

Vill du veta mer om replokaler och musiksamarbeten i Mälardalen? Kontakta någon av våra Verksamhetsansvariga så berättar vi mer!

Läs mer här!

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor