Tillbaka till Måleri

Akvarellmålning utomhus - Sommarkurs!

 • Öva upp ditt färgsinne
 • Använd din kreativitet
 • Bli inspirerad

Utforska, experimentera och lär känna akvarellens särart. Våga doppa penseln i färg och vatten och låt färgen flyta ut över papprets yta. Gör det mitt i centrala Uppsala och låt dig inspireras av vackra byggnader, gröna lundar, forsande vatten och stadens historia. Unna dig lite extra härlig semester kombinerat med en fantastisk resa i tid, färg och natur!

Innehåll
Du tränar ögat att se din omgivning på ett nytt sätt och lär dig att skapa ljus, skugga, volym, struktur och perspektiv. Du lär om material, färgblandning, bildkomposition med mera. Praktik och teori växlas med varandra och med genomtänkta övningar guidar ledaren dig steg för steg tills du känner dig trygg i ditt eget skapande. Med genomtänkta övningar guidar ledaren dig steg för steg tills du känner dig trygg i ditt eget skapande. Vi förlägger så mycket tid som möjligt utomhus så länge vädret tillåter.

Upplägg
Vi träffas måndag till torsdag samma vecka mellan kl. 10.00 - kl. 15.15. Ta med matsäck och fika som ni kan äta under dagen.

Förkunskaper
Du behöver inte ha några förkunskaper för att delta på kursen. Även du som har målat lite innan är välkommen!

Kursledare
Lillemor Wassberg, har målat akvarell drygt i 20 år och sedan 5 år tillbaka lärare i akvarell på Medborgarskolan i Uppsala. Lillemor är fortfarande lika fascinerad av mediets särart. Det är därför en stor glädje att lära ut denna kunskap till deltagarna som på kort tid uppnår otroliga resultat, tycker hon. Titta gärna på Lillemors hemsida www.lilwas.webs.com. Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kursmaterial
Kursmaterialet ingår inte i kursavgiften. Det material du behöver finns att köpa på nätet, till exempel på Artistica. Annars kan du om du vill gå till Upsala färg och visa upp din kallelse/faktura (när du har fått den) så får du ett rabattkort med 10% på deras varor (för uppdaterade villkor kring rabattkortet - prata med personalen på Upsala färg). 10% rabatt får du också om du handlar i affären Zinkvit. Om du väljer att handla på Artistica och andra nätbutiker samt i Alunda har de också t ex S:t Petersburg färger både i kaka och tub till mycket bra pris. Innehåller dock kadmium. Det du behöver för kursen är:
. Färglåda med minst grundfärgerna gul, röd, blå (t ex Winsor yellow, Winsor red, Winsor blue green och red shade).
Winsor & Newton har även en mindre låda med blandade färger som är prisvärd. Köp gärna studiofärg.
· Akvarellblock minst A4, 300 gr (t ex Fabriano eller Saunders waterford), gärna grov gräng
· En mjuk och en hård blyertspenna.
· Mjukt suddgummi.
· Enkel målarpensel minst 5-6 cm (även kallad moddlare).
· Akvarellpenslar (storlekarna 6 och 12).

Kallelse/Faktura
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Bra att veta
Det kan tillkomma entréavgifter vid eventuella studiebesök. Tips till första lektionen: ta ett lika stort papper som färglådan är. Rita 12 rutor i blyerts (om den har 12 färger). Måla varje färg i samma ordning som i färglådan och skriv deras namn under. Det underlättar mycket för att du lättare ska se och hitta dem.

Anmälan

 • Kurslokal: Ekeby Bruk, Uppsala, Ekeby Bruk, Ingång A 1, UPPSALA (Karta)
 • Ledare: Lillemor Wassberg
 • Start: den 10 juli 2017
 • Dag och tid: Måndag, tisdag, onsdag, torsdag 10:00-15:15
 • Kurstimmar: 28
 • Tillfällen: 4
 • Kursnummer: 25713
 • Pris: 1995 kr

Köpvillkor

Ekeby Bruk, Uppsala UPPSALA

Ekeby Bruk, Ingång A 1, 75275 UPPSALA
Telefon: 010-157 52 00

Medborgarskolan Uppsala
Hamnesplanaden 1
75319 UPPSALA

010-157 52 00
uppsala@medborgarskolan.se

Kontakta Medborgarskolan Uppsala

Vi erbjuder professionella utbildningar för professionella människor - nu utökar vi kursutbudet med Företagsutbildningar i hela Mälardalen. Läs mer om lediga tjänster och ansök idag!

Läs mer

Ett seriöst och långsiktigt miljöarbete är en självklarhet för oss på Medborgarskolan. Att välja Medborgarskolan ska vara ett hållbart miljöval. Därför är vi på Medborgarskolan i Mälardalen sedan hösten 2016, miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.

Läs mer om vårt Miljöarbete

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor