Tillbaka till Bild- och formkonst

Helgkurs i Silver & metall

Silver och metall med oändliga möjligheter att skapa fantastiska smycken eller dekorativa föremål i koppar. Redan första timmarna får du formge och skapa egna smycken. Låt dig inspireras av din favoritdesigner eller designa något alldeles unikt. Silver och metallkursen är för dig som gillar att arbeta med dina händer och tycker det är en tillfredsställande känsla att själv ha tillverkat något bestående. Decemberkursen ger Dig även möjlighet att skapa julklappar.


INNEHÅLL OCH MÅL
Under kursens gång, går kursledaren igenom de olika arbetsmetoderna och metallens egenskaper. Du lär dig hur du kan forma metallen och ge ytorna olika utseende. Tredje träffen som sker en vardagkväll 1 studietimme har vi diskussion om de olika materialen och teknikerna.
Du får gärna ta med dig förslag på smycken/alster som ger dig inspiration.


KURSSTART:
Helgkurs med start fredag 11 december kl 18-21 och fortsätter lördag 12 december kl 09.30-15.30. En tredje träff torsdag 15 december kl 17.45-18.30.

UPPLÄGG
Vi pratar om material, verktygsvård, arbetsgång mm. Arbetet sker självständigt under ledarens handledning.

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper krävs. Vi blandar nybörjare med mer rutinerade deltagare för att få en bra dynamik i gruppen. På det sättet inspireras och lär ni även av varandra.

KURSLEDARE
Annica Friberg är kursledare i silversmide på Medborgarskolan sedan 2007 och driver även eget företag där hon skapar och designar egna smycken. Annica har även utbildat sig i formfolding 2015 och 2016 hos formgivaren Tove Knuts i Stockholm.

KURSMATERIAL
I kursavgiften ingår ett häfte om Silversmide. Alla verktyg och annat material som behövs för kursen finns i lokalen. Silverpriset hos oss ligger idag på 13:-/gram och övrig metall 1.75 kr/gram.

BRA ATT VETA
Tänk på att du är i en verkstad. Ta på oömma kläder.
Hiss finns. Ring 090-77 96 11 så hjälper vi dig.

Vi startar kursen så fort antalet deltagare är fullständigt. Observera, om kursen inte har tillräckligt med deltagare kan kursstarten bli framflyttad.

Anmälan

Det finns en rad förmåner och möjligheter på Medborgarskolan för medlemmar i Aktiva Seniorer. Läs mer här

Aktiva Seniorers hemsida

Kom och lyssna på föreläsningar under hösten.

Läs mer här

Umeå Fågelförening bedriver aktiviteter kopplade till fåglar som riktar sig till såväl nybörjare som vana fågelskådare.

Se höstens program

Guidade turer och mycket andra aktiviteter på Olofsfors bruk i sommar!

Läs mer här