Tillbaka till Måleri

Akvarellmålning nybörjare/fortsättning

 • Öva upp ditt färgsinne
 • Använd din kreativitet
 • Bli inspirerad

Utforska, experimentera och lär känna akvarellens särart! Våga doppa penseln i färg och låt färgen flyta ut över papperets yta. Inget kan som akvarellen skildra himlens skiftningar, vattnets genomskinlighet eller fånga naturens fantastiska nyanser av ljus och färg.

Innehåll
Lär dig grunderna i akvarellmålning. Du tränar ögat att se din omgivning på ett nytt sätt och lär dig att skapa ljus, skugga, volym, struktur och perspektiv. Du lär dig om material, färgblandning, bildkomposition med mera. Praktik och teori växlas med varandra och ledaren guidar dig steg för steg tills du känner dig trygg i ditt eget skapande.

Upplägg
Kursen omfattar 4 x 45 min per tillfälle. Vi träffas en gång i veckan udda veckor under 4 tillfällen. Eventuella lov eller uppehåll bestäms tillsammans i gruppen och med ledaren vid kursens första tillfälle.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs. Det här kommer att bli en blandad grupp där vi välkomnar både nybörjare och dig som redan provat akvarellmåleri tidigare.

Kursledare
Anna Klingbjer är aktiv som konstnär - och mycket mer. Hon är en energifylld och trevlig ledare som har många spännande utbildningar i sitt bagage.

Det är något speciellt med våra kursledare! De delar med sig av sin kunskap på ett inspirerande och engagerat sätt i ämnet de brinner för.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Vi har grundmaterial i kurssalen som du får använda första gången vi träffas: ett litet men bra akvarell-kit samt penslar som du får låna. När du tagit del av Annas materialkunskap (på den första träffen) får du köpa eget material som du sedan använder under resten av kursen. Som deltagare i kursen får du rabatt på material från Hobbyboden (Storgatan 26) i Östersund. Berätta att du går kurs hos Medborgarskolan för att ta del av rabatten.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du dessutom 5% rabatt hos www.bokus.com samt hos Akademibokhandeln. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Ange rabattkod medbo14 vid beställning hos Bokus, eller ta med din kallelse/faktura till Akademibokhandeln för att få tillgång till rabatten.

Tips på vidareutveckling
Medborgarskolan har också kurser i Kroki med Anna Klingbjer.

Bra att veta
Medtag oömma kläder. Vi har skyddsförkläden i lokalen. Våra kurslokaler ligger på markplan på Prästgatan 64 precis vid Österängsparken. Där finns möjlighet att göra kaffe eller te.
Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala. Aviavgift om 50 kr/avi from avi nr två tillkommer vid delbetalning.

Anmäl dig till Medborgarskolans kurs, klicka på knappen ”Anmäl” i rutan högst upp till höger!

Anmälan

 • Kurslokal: Medborgarskolan Jämtland/Härjedalen, Prästgatan 64 A, ÖSTERSUND (Karta)
 • Ledare:
 • Start: den 13 oktober 2016
 • Dag och tid: Torsdag 18:00-21:00
 • Kurstimmar: 16
 • Tillfällen: 4
 • Kursnummer: 54680
 • Pris: 1060 kr

Köpvillkor

Medborgarskolan Jämtland/Härjedalen ÖSTERSUND

Prästgatan 64 A, 83133 ÖSTERSUND
Telefon: 063-51 00 60

Jämtland-Härjedalen
Prästgatan 64
83133 ÖSTERSUND

063-51 00 60
ostersund@medborgarskolan.se

Kontakta Medborgarskolan Östersund

Amplified

För bandet!

På Amplifieds musikhus i Östersund repar ni som band gratis. Vi hjälper er att utvecklas genom att bl.a erbjuda er spelningar och studiotid.

Läs vidare..

Följ oss på Facebook..

Så får du uppdateringar om arrangemang och kurser där du bor!

Medborgarskolan på Facebook

Stort grattis säger vi till Ann Kock som är utsedd till Årets Kursledare 2015 av Medborgarskolan Region Mitt!

Läs mer

90-åriga Anna-Märta engagerar diskussionspigga pensionärer.

Läs vidare